Fikk Hansen-bank i intens naboduell

TAPTE DUELLEN: Sander Sagosen kom i skyggen av sin klubbkamerat Mikkel Hansen. Sistnevnte scoret hele 14 ganger mot Norge.
TAPTE DUELLEN: Sander Sagosen kom i skyggen av sin klubbkamerat Mikkel Hansen. Sistnevnte scoret hele 14 ganger mot Norge. Foto: JON OLAV NESVOLD
Norge fikk det knalltøft mot Danmark og Mikkel Hansen.

Danmark - Norge 30-26

Saken oppdateres!

Norge kom skjevt ut i gruppefinalen i Herning, og underveis ledet Danmark på det meste med ni mål. En sterk norsk sluttspurt gjorde at håpet om poeng plutselig var tilstede da Norge kun var to mål bak, men danskene ble for sterke til slutt.

Anført av en glitrende Mikkel Hansen vant Danmark 30-26. PSG-stjernen scoret hele 14 ganger.​

– Det virket nesten som Norge var litt preget av stundens alvor. Det var først da alt uansett gikk til helvete, at vi begynte å spille håndball. Og da var vi der plutselig. Men alt i alt tapte vi mot et bedre håndballag, sier TV 2-ekspert Bent Svele.

– Det var trist at vi ikke klarte å steppe opp tidligere, sier Svele.

Resultatet betyr at Norge tar med seg to poeng inn i hovedrunden.​ Der skal Norge opp mot Egypt, Ungarn og Sverige.

– Vi skal være bedre enn Egypt og Ungarn. Mot Sverige blir det nok en ren kamp om semifinaleplassen, mener TV 2-eksperten.

– Bare å ta av hatten
Sander Sagosen klarte ikke å matche sin klubbkamerat Mikkel Hansen. Det tok over 45 minutter før trønderen scoret sitt første for kvelden. På det tidspunktet hadde Hansen rukket å putte 13!

– Sander fikk mye oppmerksomhet. Han fikk to spillere på seg hele tiden. Danskene var flinke til å stoppe ham. Og vi greide dessverre ikke å løse det på en ordentlig måte, sier Svele.

Sagosen selv var imponert over det hans klubbkamerat viste i Herning.

– Det er verdensklasse. Det er ikke annet å si, og det er bare å ta av hatten. Det er bare å jobbe på. I idrett er det sånn at det er kamp igjen om to dager, sier Sagosen om Mikkel Hansen.

– Vi hadde en fin plan, men klarte bare ikke å stå i det. Vi gir oss aldri og har en fantastisk moral i laget. Akkurat i dag var det ikke vår dag, sier Sagosen til TV 2.

Trønderen påpeker også at Niklas Landin startet strålende for Danmark,

– Danmark spilte fantastisk. De har en fin defensiv med Landin i mål. Han sto veldig bra fra start, selv om han falt litt i nivå de siste 15 minuttene, men da var det for sent. Og Mikkel viste hvilket nivå han har, sier Sagosen.

Stengte buret i starten
​Niklas Landin åpnet bra i Danmark-buret. Dermed tok det fire minutter før Norge klarte å overliste målvakten. Eivind Tangens 1-1-mål kom først etter fire minutter.

Men like etterpå fikk keeperen vist seg frem igjen da han reddet Sagosens straffekast. Torbjørn Bergerud kom ikke like godt i gang. Dermed ledet danskene 6-4 etter ti minutter.

Norge slet med å ta igjen den danske ledelsen, og flere utvisninger gjorde jobben vesentlig vanskeligere.

Hansen herjet, Sagosen slet
​Der danskene var flinke til å stoppe Sagosen, slet nordmennene mer med å stagge den danske stjernen Mikkel Hansen. De to klubbkameratene har fått mye oppmerksomhet i forkant av torsdagens oppgjør. I førsteomgangen var det ingen tvil om hvem som kom best ut av det. Den langhårede dansken scoret syv ganger, mens Sagosen ble stående med null fulltreffere etter de første 30 minuttene. Dermed ledet Danmark 17-14 i Herning.

– Duellen mellom Sagosen og Hansen ble ikke noen duell i det hele tatt. Sander ble tatt helt ut av det og lyktes ikke med noe. Han får to spillere på seg hele tiden, og da blir det vanskelig, sa TV 2-ekspert Bent Svele i pausen.

– I tillegg vant Danmark målvaktsduellen med god margin. Når begge de duellene går i dansk favør, blir det veldig vanskelig for Norge.

Hansen fortsatte storspillet
​I starten av andreomgangen ble Sagosen sittende på benken. Samtidig økte Hansen den danskene ledelsen med ytterligere to kjappe mål.

– Jeg tror ikke vi slår Danmark med Sagosen på benken. Jeg tror at han må inn, også må han levere en helt annen omgang enn den første, sa TV 3-ekspert Kristian Kjelling.

Etter 39 minutter tok Christian Berge timeout etter en fryktelig start på omgangen. Samtidig ble det et keeperbytte for Norge. Christensen leverte tidlig en god redning, men Norge trengte så mye mer. Etter 45 minutter ledet danskene 25-17.

Så våknet Sagosen
​Etter 45:30 noterte Sagosen seg for sin første scoring i kampen. Han gjorde også forarbeidet da Bjarte Myrhol reduserte til 25-19. Danskene fikk et langt scoringstørke, og da Sagosen minsket den danske ledelsen til fem mål etter 51 minutter.

To kjappe Sagosen-mål gjorde at danskene kun ledet 26-22 med syv gjenstående minutter. Tre mål av Norge gjorde at avstanden kun var to mål med tre minutter igjen på klokken. Men da Hansen satte inn sitt 14. mål for kvelden og sendte danskene opp i 28-25, ble det tøft. Til slutt vant Danmark 30-26.

– Mikkel Hansen elsket å spille her. 14 mål sier alt, sier TV 2-eksperten.

Gøran Johannesen ble Norges toppscorer med fem mål.

Lik TV 2 Sporten på Facebook