Ruben Gabrielsen er ikke sikker på om gamlesjefen kommer tilbake som planlagt.
Ruben Gabrielsen er ikke sikker på om gamlesjefen kommer tilbake som planlagt. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix

Molde-kapteinen på årets første trening:

– Fortsetter han å vinne, kommer han ikke tilbake igjen

Mandag hadde Molde sin første trening etter ferien. Både spillere og trenere er imponerte over det Ole Gunnar Solskjær har gjort i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Wolff Eikrem var i Manchester United mellom 2006 og 2011, og har blitt trent av Solskjær både i Molde og på reservelaget til Manchester United. Han er imponert over det gamletreneren har fått til i Manchester United.

– Det er helt fantastisk den starten han har fått. De ser ut som et helt nytt lag. Vi i Molde er utrolig stolt av han. Så får vi håpe at de fortsetter å vinne, sier Eikrem til TV 2 på årets første trening.

– Er det den mentaliteten han har tatt med seg som gjør at det har blomstret så fort?

– Han kjenner klubben utrolig godt. Nå har ikke jeg vært der eller hørt noe, men det ser ut til å funke det han har sagt til dem.

Molde-kaptein Ruben Gabrielsen er også imponert over det gamlesjefen har fått til i Premier League.

– Det er stort da! Jeg føler alle nordmenn sitter klistra foran TVen, og synes det er utrolig gøy med han og med United. Jeg er en av dem jeg og, sier kapteinen.

– Unner han å få jobben

Både Wolff Eikrem og Gabrielsen er usikre på om Solskjær returnerer til Molde i mai, slik planen er nå.

– Fortsetter han å vinne, kommer han ikke tilbake igjen, det tror jeg ikke. Man håper jo at han bli der, altså på han sine vegne. Han er en fantastisk trener, og jeg vil gjerne ha han tilbake, men får han sjansen til å trene United unner jeg han det, sier kaptein Gabrielsen.

Også Eikrem er i tvil om sjefen returnerer i mai.

– Vi håper jo at han kommer tilbake, og at han gjør det utrolig bra der. Det er litt en Ole Brumm-situasjon. Vi vil at han skal gjøre det bra der, og komme tilbake hit, men jeg håper jo for hans del at han gjør det så bra at han blir værende i United. Det er verdens største klubb. Vi får bare håpe at det fortsetter å gå som det har gjort nå.

– Vi skal bli enda bedre

Midlertidig Molde-trener Erling Moe var fornøyd med spillernes form på første trening etter nyttår. Selv om mye blir likt som under Solskjær legger ikke Moe skjul på at han ønsker å sette sitt eget preg på laget.

– Vi hadde kommet langt i planleggingen da Ole dro til Englad, så det ligger jo der. Vi har jobbet sammen i mange år, så vi har jo vært vel forlikt i forhold til hvordan vi har gjort det. Så at vi kommer til å jobbe mye med de samme tingene som Ole, det er det ingen tvil om.

– Men du har vel dine egne ting du vil bygge på?

– Det er klinkende klart. Vi skal forbedre laget. Når vi kommer til seriestart skal det være bedre enn det har vært. Det er klart.

Også han har latt seg begeistre av Solskjærs suksess i Manchester United.

– Vi følger jo med. Vi er jo alle klare over at det engasjerer både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi gleder oss for Ole, så er jo vår jobb nå når sesongen begynner her at vi har fokus på det vi skal gjøre. Så får Ole styre der borte, sier Moe.

– Hvordan vil du beskrive det han har klart på de seks kampene til nå?

– Det ser jo ut som han har truffet skikkelig med inngangen sin. Ole har et vesen som gjør at han skaper energi og glede rundt seg. Det har helt sikkert vært med, og så er han jo flink fotballmessig. At Ole klarer seg bra der borte forventet jeg da han dro.

Moe forteller at han har hatt jevnlig kontakt med Solskjær etter at sistnevnte dro til England. Men noe snakk om at hovedtrenerjobben kan bli permanent vil han ikke høre.

– Der er det sånn at dere er verdensmestere i å spekulere og se inn i glasskula. Vi som holder på med det må forholde oss til realitetene, og realitetene er at Ole har en jobb å gjøre der borte, og skal tilbake hit når den jobben er ferdig, og da står vi og tar imot han med åpne armer.

– Jeg liker bestandig å jobbe med Ole, så jeg ser fram til at han kommer tilbake hit, avslutter Molde-treneren.