Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

15-åringen kommer fra Ranheim, og har skrevet under på en treårskontrakt med hovedstadsklubben.

Vålerenga bekrefter overgangen på sine nettsider.

«Han blir ansett som et av de største talentene i landet i sin aldersgruppe og er kaptein for det norske G15-landslaget», skriver Vålerenga om spilleren.

På G15-landslaget skal stortalentet ha gjort sakene sine bra – så bra at han ble invitert på et treningsopphold til Manchester United etter sesongen.

Spillerens agent, Tore Pedersen, opplyser imidlertid at Holm ikke fikk anledning til å reise.

– Han har ikke hatt tid til det. Det har vært skole, og det har ikke passet inn. Men det kan fortsatt være mulig med et treningsopphold i Manchester i fremtiden, selv om han har signert med Vålerenga, sier Pedersen til TV 2.

Lånes ut igjen

Også en La Liga- og Serie A-klubb var interessert i midtbanespilleren, ifølge det spillerens far, Owe Holm, sa til Nettavisen i oktober.

I første omgang skal 15-åringen lånes ut til en klubb i hjembyen, Trondheim, slik at han kan fullføre ungdomsskolen hjemme

Det opplyser Vålerengas sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen.

– Planen at han kommer hit og slutter seg A-troppen i sommer, sier sportslig Ingebrigtsen ifølge klubbens nettsider, og legger til:

– Odin har individuelle ferdigheter på et veldig høyt nivå. Han er blant annet en veldig god dribler, har et strålende tilslag og et veldig godt overblikk.

– Gudene må vite hva Rosenborg holder på med

TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen, er også full av lovord om midtbanespilleren.

OM RBK: Spillerens agent, Tore Pedersen, ønsker ikke å kommentere hvorvidt Holm var aktuell for Rosenborg.
OM RBK: Spillerens agent, Tore Pedersen, ønsker ikke å kommentere hvorvidt Holm var aktuell for Rosenborg. Foto: Pedersen, Terje

– Jeg så ham i en G15-landskamp i sommer mot Sverige. Da var han i en helt egen klasse. Han gjorde som han ville. Han styre spillet, var fotballklok, bra med ballen og jobbet begge veier. I den kampen var han den mest spennende på banen – for begge lag, mener Mathisen.

Han vender et kritisk blitt til Trondheim, og spør seg hva som foregår på Lerkendal når et trøndersk stortalent signerer for en eliteserierival.

– Jeg tok høyde for at han var Rosenborgs eiendom, men gudene må vite hva de holder på med. Han er så god at det er merkelig at de ikke har plukket ham opp. Også er det bra av Vålerenga, sier TV 2s fotballekspert.

Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, bekrefter at de har forsøkt å hente unggutten.

– Vi har fulgt ham i flere år, hatt mye dialog og flere møter med foreldrene og gutten selv. De har valgt en annen retning enn å bli satset på i RBK, konstaterer Bjørnebye, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere, overfor TV 2.

Deila viktig

Jesper Mathisen tror at Holm kan få spilletid i Eliteserien allerede denne sesongen.

– Deila har vist før at han ønsker å gi unge spillere sjansen, påpeker den tidligere Start-profilen.

Nettopp Ronny Deila var en viktig grunn til at 15-åringen skifter beite.

– Jeg har veldig sansen for Ronny Deila. Det var han som slapp utpå Martin Ødegaard, og han viste i hele fjor at han satser på de unge. Det var noe som falt i god smak hos meg, sier Holm, ifølge Vålerengas nettsider.