Scholes sammenligner Solskjær med Ferguson: – Han er veldig lik

Paul Scholes åpner opp om egen karriere overfor Brede Hangeland, og drar blant annet paralleller mellom dagens Manchester United-manager og sin tidligere sjef.

Se Manchester United-Brighton lørdag fra 15.30 (kampstart 16.00) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Ole Gunnar Solskjærs eventyrlige start på managerkarrieren i Manchester United fortsatte med 1-0-seirer i toppkampen borte mot Tottenham søndag.

I TV 2-studio satt tidligere Solskjær-lagkamerat - og Manchester United-legende - Paul Scholes, og i forbindelse med engelskmannens besøk i Bergen ble det også tid til prat om hans egen karriere.

I en 25 minutter lang samtale med TV 2-ekspert Brede Hangeland, forteller fotballegenden om både ting fra egen karriere og om troen på at Solskjær kan sikre seg sin nåværende vikarstilling på permanent basis.

Aksjene er allerede sterke, all den tid resultatene har gått nordmannens vei i starten, og Scholes trekker frem den psykologiske delen av fotballen når han snakker varmt om Solskjærs kandidatur.

– Følelsen du får når manageren din snakker til deg. Er det Oles viktigste redskap i begynnelsen her? Bare det å endre mentaliteten? spør Hangeland.

– Ja. Definitivt. Det er en stor del av det. Ole er en snill mann. Han smiler alltid. Han vil få det beste ut av spillerne. Han får dem til å føle seg tre meter høy. Det var det Sir Alex gjorde. Selv da han utelot deg fra laget, fikk han deg til å føle deg som om du gjorde ting riktig. Ole er veldig lik. Han vil oppmuntre spillerne, sier Scholes.

Se hele Brede Hangelands 25 minutters fotballprat med legenden i vinduet øverst!

– Dersom noe må sies, så vet han at han har «hårføneren»
Den tidligere midtbanestjernen var lagkamerat med Solskjær i elleve sesonger i Manchester United, og vet at det ikke bare handler om smil og latter med nordmannen.

– Dersom noe må sies, så vet han at han har «hårføneren», som vi sier der borte. Han har det i seg også. Han har fått tilbake smilene, og det også hos fansen. Det er det viktigste. Folk ville ikke dra på kampene. Nå er det umulig å få billetter. Stadion er fullt. Alle ser fram til å se Manchester United igjen, sier Scholes.

United-legenden var blant dem som ytret sin misnøye med José Mourinho i løpet av den grufulle høsten klubben gjennomgikk - noe som også blir tema i løpet av praten du kan se øverst i videovinduet - og han mener Solskjærs væremåte er av radikal betydning for suksessen som oppnås.

– Han representerer klubben. Den forrige manageren kunne vise manglende respekt for klubben og gjøre klubben flau. Det vil aldri Ole gjøre. Han skjønner at han er der for å tjene det som trolig er den største klubben i fotballverden. Han vil gjøre det med et smil om ansiktet. Han vil være snill med folk på treningsfeltet. Han vil utvise respekt overfor fansen. Fansen vil elske ham. Han kan ikke gjøre noe feil på Old Trafford. Han kan tape de neste 20 kampene, og han vil fremdeles være elsket. Det er det store ved dette, sier Scholes.

– Han er i en enorm posisjon. Han har hjernen som skal til
Samtalen ble spilt inn allerede før Solskjærs Manchester United tok seg av Tottenham på Wembley, og allerede før nordmannen hadde passert «sin første store test», mener Scholes at han er i god posisjon til å sikre seg jobben på permanent basis.

– Han er i en enorm posisjon. Han har fått en stor start. Og med en gang du er i en slik posisjon, så er det opp til ham å «miste den». Det tror jeg helt bestemt. Får han dem inn i topp fire, vil det være en stor boost. De var tolv poeng bak da han startet, og jeg tror han har god mulighet for å klare det, sier han.

Og det skal i hvert fall ikke stå på de taktiske egenskapene, om en skal tro Solskjærs tidligere lagkamerat. Til tross for at managererfaringene «kun» er fra Eliteserien og et mislykket opphold i Cardiff, mener Scholes at ballasten er god nok. Det største problemet mener han i stedet ligger i mannskapet.

ENORM LÆREMESTER: Sir Alex Ferguson var Ole Gunnar Solskjærs manager i Manchester United i elleve år. Her i forbindelse med utdelingen av Kniksen-prisen i Oslo i 1996.
ENORM LÆREMESTER: Sir Alex Ferguson var Ole Gunnar Solskjærs manager i Manchester United i elleve år. Her i forbindelse med utdelingen av Kniksen-prisen i Oslo i 1996. Foto: Holm, Morten/NTB Scanpix

– Han har hjernen som skal til. Han har stor erfaring som manager. Det er ikke hans første jobb. Han har vært mange år i Molde. Det handler også om taktikk. Han vil bli testet frem mot sesongslutt. Men jeg har sett ham i garderoben. Han vet hva det handler om. Problemet er forsvaret. Du kan være så god taktisk som du bare vil, men hvis forsvarsspillerne dine ikke er av god nok standard, så vil du slite, sier Scholes.

Se hele Brede Hangelands fotballprat med Scholes i vinduet øverst, der det blant annet blir snakk om hvilke med- og motspillere som var midtbanestjernens beste, hvordan det var å spille under Sir Alex Ferguson, hvordan det føltes mot slutten av 1999-sesongen og mye, mye mer!

Lik TV 2 Sporten på Facebook