stjernesigneringen kostet dem en halv milliard:

– Han er den eneste skuffelsen i Liverpool

Naby Keïta har ikke fått ting til å stemme etter storovergangen fra RB Leipzig.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Naby Keïta var fryktelig nær scoring mot Burnley. Se kjempetreffet i vinduet øverst.

Jürgen Klopp strakk seg lengre enn normalt for å hente guineaneren til Anfield.

Allerede vinteren 2017 oppstod ryktene om at han ønsket Keïta. Jakten pågikk helt til sommeren, men rike RB Leipzig var tilnærmet umulige å forhandle med.

Med kort tid igjen av overgangsvinduet sommeren 2017 bestemte Liverpool seg for å inngå et kompromiss med Red Bull-klubben: De utløste utkjøpsklausulen som ble aktiv først først ett år frem i tid, og la litt ekstra penger på toppen slik at avtalen kunne inngås allerede da.

For et halvt år siden var han endelig på plass. Siden har ikke ting gått på skinner for den tekniske midtbanespilleren.

DYR: Britiske medier opererer med en prislapp på 52,75 millioner pund på Naby Keïta, tilsvarende 575 millioner kroner etter dagens kurs.
DYR: Britiske medier opererer med en prislapp på 52,75 millioner pund på Naby Keïta, tilsvarende 575 millioner kroner etter dagens kurs. Foto: Robert Michael

Null mål, null assist, elleve starter og ni innhopp er beholdningen for Keïta.

I alle turneringer.

– Han har vært den eneste skuffelsen i Liverpool denne sesongen, slår TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller fast.

– Har mye inne

Et lite frempek til hva som var i vente, fikk Liverpool-fansen allerede i sesongoppkjøringen. Da måtte Keïta stå over en treningskamp med en stiv nakke, noe Klopp la skylden på aircondition-systemet på flyet til USA for.

Borte mot Napoli i oktober fikk han seg en smell i ryggen. Han ristet skaden raskt av seg og spilte neste kamp, men ble skadet igjen på landslagsoppdrag.

Siden har han kun startet fire ligakamper, og bare fullført én av dem.

– Han har mye mer inne. Det er helt åpenbart. Egentlig er det bare prisen hans, ryktet og det han gjorde i Tyskland som har gjort at folk er skuffet, sier Stamsø-Møller.

Samtidig som han i sum ikke har levd opp til forventningene, har han vært god i enkeltkamper, minner TV 2s fotballekspert om.

Blant annet ble han hyllet etter debuten mot West Ham.

– Mot Burnley, i en vanskelig kamp, var han banens beste. Jeg tror ikke Liverpool hadde vunnet den kampen om det ikke var for ham. Han har spilt et par andre veldig bra kamper òg, påpeker Stamsø-Møller.

Flere har brukt lang tid

En annen faktor som taler for at Keïta fortsatt kan slå til på Merseyside, er at andre spillere også har brukt lang tid på å tilpasse seg, understreker Stamsø-Møller.

Først den siste måneden har storsigneringen Fabinho etablert seg på laget. Fanfavoritten Andy Robertson trengte et halvt år etter overgangen fra Hull, Alex Oxlade-Chamberlain det samme.

– Nå er Robertson den nest mest selvskrevne på Liverpool. Det er ikke alt som sitter med en gang. Jeg ser ingen grunn til stor bekymring, Keïta kommer til å komme som en kule, spår Stamsø-Møller.

– Hvor lang tid har han på seg til å overbevise?

– Det er ikke noe stress. Så lenge Liverpool gjør det bra, kan han holde på i det stille. En rynker litt på nesen når han ikke er i startelleveren. For hans egen del bør han i hvert fall i løpet av sesongen ha en jevn rekke med kamper der han starter, svarer han.

– Det er sjelden over én sesong at en spiller blir superprofil for et lag. I løpet av sesongen kommer han til å vise sin verdi. Han har gjort det glimtvis allerede, men må gjøre det litt mer over tid, tilføyer han.

Klopp: – Ikke den spilleren han var i Tyskland

I forkant av Liverpools cupmøte med Wolverhampton, som Keïta startet og ligalederen tapte, snakket Klopp med britisk presse om stjernespillerens situasjon.

Den karismatiske tyskeren la ikke skjul på at ting ikke har gått etter planen.

– Jeg er fornøyd med Naby, men kunne han ha vært litt mer selvsikker i enkelte kamper? Ja. Er han akkurat den spilleren han var i Leipzig? Nei. Han tilpasser seg fortsatt, sa Klopp, ifølge The Guardian.

– I starten av sesongen snakket alle om hvor bra han spilte, fortsatte Liverpool-manageren.

Han argumenterte med at «en liten skade her, og en sliten skade der» har preget 23-åringens sesong. I likhet med Stamsø-Møller, er han krystallklar på at Keïta kommer til å bite fra seg.

– Han er en fantastisk spiller. Du ser det hver dag – wow, det er så mye vente. Han kan være innflytelsesrik i enhver kamp. Alt er bra, beroliget tyskeren.

Lik TV 2 Sporten på Facebook