Partiet, der Carlsen hadde sorte brikker, beskrives som underholdende, men for femte gang klarte ikke Carlsen å slå Liren.

– Det har vært spektakulært. Om han har vært i en feriedvale, har dette vært sjokkartet. Han har fått varmet opp og vel så det, slo sjakkekspert Jon Ludvig Hammer fast.

Carlsen går for sin sjuende turneringsseier i Tata Steel Chess, som sendes hver dag på TV 2 Sport 2 og Sumo.

Det var en fornøyd 28-åring som ble intervjuet etter partiet, som inneholdt flere interessante trekk.

– Jeg følte jeg kjempet for livet en periode, men er fornøyd med resultatet. Vi kom fort ut av forberedelsene, det er bra å bli tvunget til å spille tidlig. Det var en gøy kamp, slo han fast.

I TV2s studio var også verdensmesterens søster tilfreds.

– Han så avslappet og fin ut. Han virket å ha hatt et fint part. Jeg ble positiv av dette, jeg også, sa Ellen Carlsen.

Tata Steel Chess fortsetter søndag med sendestart kl. 13.25.

Sjakkekspert Kjetil A. Lie har levert denne analysen av partiet:

Etter litt bølging frem og tilbake endte det dramatiske partiet tilslutt remis, men måten Carlsen spilte på i dag vitner om at han har alvorlige hensikter.

Mange spådde at dagens parti mellom førsterangerte Magnus Carlsen og tredjerangerte Ding Liren ville bli en forsiktig remis, men med de svarte brikkene gikk Carlsen offensivt til verks og satte kineseren under press tidlig i åpningsfasen.

Carlsen ofret materiell allerede i trekk 11, og fikk til gjengjeld svært aktive brikker. Ding Liren forsvarte seg godt, og i midtspillet var det en stund helt uvisst hvilken vei partiet ville gå.

I trekk 25 hadde Carlsen en lovende mulighet som ville satt Ding under voldsomt press, men i stedet gikk han for en fortsettelse som sikret balanse, og kort tid etter ble spillerne enige om remis.

Carlsen skal i morgen spille med hvite brikker mot sin gode russiske venn Ian Nepomniachtchi. Nepomniachtchi er kreativ, og han er en av de få som har positiv score mot Carlsen. Motivasjonen til vår mann er nok på plass når han setter seg til brettet imorgen. «Nepo», som han kalles i sjakkverdenen, startet for øvrig med en sterk seier med svarte brikker mot Anish Giri, en av forhåndsfavorittene.

Vant med svart gjorde også Vishy Anand, som altså er spilleren med nest flest turneringsseire i Wijk aan Zee, etter Carlsen. I skrivende stund pågår fortsatt to partier, mens to andre partier har endt med remis.