LANGT BAK: Tiril Eckhoff ble nummer 34 på jaktstarten i Oberhof, med hele syv bom.
LANGT BAK: Tiril Eckhoff ble nummer 34 på jaktstarten i Oberhof, med hele syv bom. Foto: Roald, Berit

– Jeg blir bekymret dersom de ikke tar noen grep nå

Tiril Eckhoff havnet nok en gang milevis unna en topplassering under jaktstarten i Oberhof. Nå anbefaler TV 2s skiskytterekspert at 28-åringen tar en pause fra verdenscupen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er dritkjipt. Det er jo ikke sånn at jeg har lyst til å luske baki der og kjempe om en 30. plass, sier Tiril Eckhoff til TV 2.

Fasiten etter lørdagens jaktstart i Oberhof er en 34. plass, tre minutter og åtte sekunder bak vinner Lisa Vittozzi. På standplass ble det hele syv bom.

– I dag er det ikke fart i løypa eller på skytingen, det er veldig utfordrende forhold, mener 28-åringen.

Det har vært en tung sesong så langt for Eckhoff. Bestenoteringen hennes i verdenscupen så langt er en 6. plass. Ellers har hun kun blitt nummer 16 eller dårligere.

– Det handler litt om sykdom, jeg får ikke gjort alt så optimalt som mulig. Jeg får ta det med ro og satse på at det kommer, sier Eckhoff.

Bjørndalen anbefaler pause fra verdenscup
TV 2s skiskytterekspert Ole Einar Bjørndalen forklarer formsvikten slik:

– Hun kommer skeivt inn i sesongstarten. Hun er i kanonform, går noe langrenn og går veldig bra på langrennssprinten under NM. Så blir hun syk og kommer inn i verdenscupen og er ikke tipp topp. Da er det bedre å vente til du er fit for fight, sier Bjørndalen.

– Det er sikkert drastisk, men jeg ville ha stoppet, gått tilbake igjen og bygd meg opp step for step, og så stilt i verdenscupen igjen.

– Så du mener hun bør stå over noen verdenscuprenn før hun finner tilbake formen?

– Ja, hun er ikke helt på det beste fysisk, da gir det også utslag skytemessig. Jeg ville ha ladet litt og vite at det funker ordentlig, før jeg stilte til start, sier TV 2s skiskytterekspert.

VM i Østersund starter ikke før 7. mars, men Bjørndalen mener Eckhoff og trenerne må gjøre endringer nå.

– Det er lenge til VM, så jeg er ikke bekymret for det enda. Men jeg er bekymret hvis de ikke gjør noen ordentlige grep nå.

– Ikke den Tiril vi kjenner
– Tiril i dag… Jeg må snakke med Tiril først, men det var ikke bra, sier landslagstrener Patrick Oberegger til TV 2 etter jaktstarten i Oberhof.

– Det handler om å få de tingene hun gjør på trening inn i konkurranse. Nå må vi analysere og stå sammen. I morgen kjører vi stafett. Av og til kan en lagkonkurranse være et verktøy for å snu hele situasjonen i en positiv retning.

– Er du bekymret for VM-formen til Tiril?

– Nei, jeg er ikke bekymret. Men det er ikke den Tiril vi kjenner. Hun er ikke hundre prosent fysisk, ikke hundre prosent på standplass. Tiril trenger nå et positivt resultat, sier Oberegger.