#

2SITERT

Avbrøt sydenferie etter noen timer for å dra til VM

PÅ MED BOBLEJAKKEN: Det er ikke like varmt i Herning som på Gran Canaria.
PÅ MED BOBLEJAKKEN: Det er ikke like varmt i Herning som på Gran Canaria. Foto: Åserud, Lise
Harald Reinkind kommer til å få en sentral rolle i VM.

Harald Reinkind hadde akkurat landet på Gran Canaria da telefonen fra Christian Berge ringte.

Da fikk han vite at Kent Robin Tønnesen var blitt skadet og han måtte slutte seg til VM-troppen.

Dermed ble det en veldig kort sydentur for familien Reinkind, Harald dro hjem for å finne håndballskoene.

Reinkind får ta turen gjennom den pulserende gågaten i Herning sentrum og se om han finner en fin bursdagsgave til Lise Marie, siden hun nå må ta bursdagsfeiringen i Bergen uten henne.

Men allerede i åpningskampen mot Tunisia viste landslagssjef Christian Berge at Reinkind ikke er hentet til Danmark for å være stallfyll.

Jeg ble veldig overrasket da Berge vraket Reinkind da han tok ut den opprinnelige troppen.

Han har vært i strålende form etter at han forlot Rhein-Neckar Löwen til fordel for THW Kiel, hvor han har fått veldig mye tillit i høst og vinter.

Men jo mer jeg har tenkt på det, jo mer tror jeg at jeg har forstått hvordan Berge tenkte da han gjorde uttaket sitt.

I fjor tok han med Kent Robin Tønnesen, Eivind Tangen og Magnus Abelvik Rød i tillegg til Reinkind. Da spilte Tønnesen over halve tiden, og det ble lite spilletid på de øvrige tre.

Spilletid i EM:

Kent Robin Tønnesen: 203 min
Eivind Tangen: 84 min
Harald Reinkind: 76 min
Magnus Abelvik Rød: 27 min

Samtidig slet Magnus Jøndal med uttellingen på venstrevingen, og Berge sto uten en backup i troppen.

Tønnesen, Tangen, Rød og Reinkind ville vært i startoppstilingen hos de fleste andre lag i VM, men Berge innså nok at det var en luksus han ikke hadde råd til å ha alle fire i troppen.

At det var Reinkind som ble vraket skjønte jeg lite av da uttaket kom. Men etter å ha gått noen runder med meg selv, så har jeg altså en mistanke om hvorfor. Og samtidig tror jeg bergenseren nå vil få en sentral rolle i VM.

Ser du på de fire høyre bakspillerne, så kan en si at Tangen og Rød har den råeste spisskompetansen, men også flere svakheter. Tønnesen og Reinkind er de mest komplette. Uten klare svakheter.

Jeg tipper Berge ville ha med skuddet til Tangen og høyden til Rød, og derfor sto det mellom Tønnesen og Reinkind om den tredje plassen. Og da var nok valget enkelt. Tønnesen har vært et soleklart førstevalg de siste årene.

Men det gjør også at jeg tror Reinkind fort kan ende opp som den av høyrebackene som spiller mest i dette VM.

Den tidligere Gneist- og Fyllingen-spilleren er nok den av de tre som er best på å spille opp høyrekanten og i samspill med linjespiller. De to innspillene han hadde til Bjarte Myrhol mot Tunisia var det klasse over.

Reinkind er også blitt mye tøffere på mål selv etter klubbyttet.

Det gjør at Berge fort kan gi Reinkind rollen Tønnesen var tiltenkt når det drar seg til i VM, mens Tangen og Rød vil få de rollene de var forberedt på om Tønnesen hadde vært med.

Samtidig tror jeg at både Tangen og Rød vil få mer tillit enn de ville fått med Tønnesen som førstevalg. På den måten håper jeg Berge kan få ut det beste av alle tre, og i sum komme bedre ut enn man gjorde i fjorårets EM.

Den eneste nasjonen som kan matche Norges bredde på høyrebacken er Frankrike. Jeg skal faktisk gå så langt at jeg innrømmer at kvartetten Nedim Remili, Valentin Porte, Dika Mem og Melvyn Richardson faktisk er hakket bedre enn våre fire.

Og det er egentlig litt interessant at disse to nasjonene nå er fremst i verden på venstrehendte bakspillere. Jan Thomas Lauritzen sto så godt som alene i sine 254 landskamper, mens Frankrike brukte stort sett høyrehendte Jerome Fernandez gjennom sin første storhetstid på starten av 2000-tallet.

Nå flommer det over av gode høyrebacker hos begge. Jeg er ganske overbevist om at spillere som Stig Tore Moen Nilsen, Christoffer Rambo og Emil Midtbø Sundal ville fått spilletid i VM dersom de hadde hatt et annet pass.

Mot Saudi-Arabia tror jeg vi vil få se mye av Rød, som ikke kom på banen mot Tunisia.

Berge ønsker nok å få alle spillerne sine i gang. Det betyr også at gårsdagens toppscorer Magnus Jøndal kommer til å få hvile og Alexander Blonz vil få mye spilletid.

Kevin Gulliksen, Espen Christensen og Espen Lie Hansen er andre som nok kommer til å spille mye.

Det viktigste med kampen mot Saudi-Arabia blir å komme gjennom uten skader. For man møter et uortodoks lag, som ikke agerer som man er vant til. Mot Østerrike førte det til en del stygge episoder.

Vi banker i bordet og krysser fingrene, og satser på at alle er like hele når Østerrike venter i neste kamp.

Lik TV 2 Sporten på Facebook