Den skotske stjernen sliter med store smerter. Årets utgave av Australian Open kan være hans siste. Det fortalte Murray under en emosjonell pressekonferanse i Melbourne.

– Jeg har gjort alt jeg kan for å få hoften min til å føles bedre, men det har ikke hjulpet mye. Jeg tror det er en mulighet for at Australian Open er min siste turnering, fortalte Murray.

– Jeg føler meg ikke bra. Jeg har slitt i lang tid, sa 31-åringen.

Se deler av pressekonferansen i videovinduet øverst.

Den tidligere verdenseneren gjennomførte en hofteoperasjon i fjor, men kom tilbake i juni. Siden den gang har skotten kun spilt 14 kamper.​ For kort tid siden måtte Murray avbryte en treningskamp mot Novak Djokovic etter mindre enn én time.

Det var en svært preget tennisstjerne som møtte pressen. I løpet av den korte pressekonferansen måtte en tårevåt Murray forlate podiet for å senere komme tilbake.

– Jeg kan spille, men med begrensinger. Å ha de begrensingene, gjør at jeg ikke kan nyte å konkurrere eller trene, sa tennisspilleren.

Tenniskollega Juan Martín del Potro fikk med seg Murrays emosjonelle opptreden.

– Andy, så akkurat din pressekonferanse. Vær så snill, ikke gi opp. Fortsett å kjempe. Jeg kan se for meg din smerte og tristhet. Jeg håper du kan komme deg gjennom dette. Du fortjener å legge opp på egne premisser, uansett hvortid det måtte skje. Vi elsker deg, Andy Murray, og vi vil se deg glad og i god form, skriver argentineren på Twitter.

Briten, som har vunnet tre Grand Slam-titler, fortalte også at han håper å kunne avslutte karrieren med Wimbledon, men at han ikke er sikker på om han klarer det.

I første runde i Australian Open skal Murray opp mot spanske Roberto Bautista. Kampen spilles i starten av neste uke.