Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den skotske stjernen sliter med store smerter. Årets utgave av Australian Open kan være hans siste. Det fortalte Murray under en emosjonell pressekonferanse i Melbourne.

– Jeg har gjort alt jeg kan for å få hoften min til å føles bedre, men det har ikke hjulpet mye. Jeg tror det er en mulighet for at Australian Open er min siste turnering, fortalte Murray.

– Jeg føler meg ikke bra. Jeg har slitt i lang tid, sa 31-åringen.

Se deler av pressekonferansen i videovinduet øverst.

Den tidligere verdenseneren gjennomførte en hofteoperasjon i fjor, men kom tilbake i juni. Siden den gang har skotten kun spilt 14 kamper.​ For kort tid siden måtte Murray avbryte en treningskamp mot Novak Djokovic etter mindre enn én time.

Det var en svært preget tennisstjerne som møtte pressen. I løpet av den korte pressekonferansen måtte en tårevåt Murray forlate podiet for å senere komme tilbake.

– Jeg kan spille, men med begrensinger. Å ha de begrensingene, gjør at jeg ikke kan nyte å konkurrere eller trene, sa tennisspilleren.

Tenniskollega Juan Martín del Potro fikk med seg Murrays emosjonelle opptreden.

– Andy, så akkurat din pressekonferanse. Vær så snill, ikke gi opp. Fortsett å kjempe. Jeg kan se for meg din smerte og tristhet. Jeg håper du kan komme deg gjennom dette. Du fortjener å legge opp på egne premisser, uansett hvortid det måtte skje. Vi elsker deg, Andy Murray, og vi vil se deg glad og i god form, skriver argentineren på Twitter.

Briten, som har vunnet tre Grand Slam-titler, fortalte også at han håper å kunne avslutte karrieren med Wimbledon, men at han ikke er sikker på om han klarer det.

I første runde i Australian Open skal Murray opp mot spanske Roberto Bautista. Kampen spilles i starten av neste uke.