Solskjær forstår at Pochettino kobles til Manchester United

Ole Gunnar Solskjær var full av lovord om Tottenhams manager Mauricio Pochettino før søndagens storkamp på Wembley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag: Se Tottenham – Manchester United fra klokken 17.00

Ole Gunnar Solskjærs Manchester United skal søndag i aksjon mot Tottenham i det som er managerens første store test siden han overtok sin gamle klubb like før jul.

Borteoppgjøret mot Mauricio Pochettino - mannen som ifølge ryktespaltene er hetest kandidat til å overta jobben til nettopp Solskjær.

Hyller Mauricio Pochettino og Harry Kane
Nordmannen roser Tottenhams argentinske manager og sier at han forstår at Pochettino kobles til Manchester United.

– Han har gjort en veldig, veldig god jobb. Spekulasjonene er der av en grunn, for han har gjort det så bra. Men det er ikke min jobb å rangere de forskjellige managerne. Mitt fokus er meg og mitt lag, sier Solskjær på torsdagens pressekonferanse.

Solskjær legger heller ikke skjul på sin beundring for Tottenhams stjernespiss og toppscorer Harry Kane.

– Han er ikke dårlig han... Kane er en fantastisk målscorer og en av de beste i verden. Men jeg har også noen gode jeg får jobbe med. Spillere som Harry Kane er topp profesjonelle, det kan sikkert de som trener og spiller med ham si mer om. Fra utsiden ser jeg på ham som en fantastisk avslutter. Han scorer på alle sjansene, så vi må bare sørge for at han ikke kommer til noen sjanser mot oss, konkluderer Manchester United-sjefen.

Manchester United kommer til oppgjøret mot Tottenham på Wembley etter en rekke av fem strake seire (fire i serien og en i cupen) under nordmannens vinger.

Dermed har Solskjær tangert rekorden til Sir Matt Busby. Han er samtidig den første treneren siden ligafotballen ble innført i England i 1888 som har vunnet sine fem første kamper i alle turneringer med to mål eller mer, skriver The Times.

– Vi har hatt flere tester
Manchester United-sjefen vil imidlertid ikke være med på at kampen mot Tottenham er den første store testen etter at han overtok på Old Trafford.

– Nei, vi har hatt Newcastle borte som var en test. Så var det første kampen og reaksjonen til spillerne borte mot Cardiff. Den første hjemmekampen og hvordan publikum ville reagere på spillet vårt var også en test. I Premier League blir man testet hele tiden, det er det ingen tvil om, fastslår den tidligere Molde-treneren.

​I øyeblikket skiller ti poeng opp til søndagens verter som innehar 3. plassen på tabellen, mens det er seks poeng opp til Chelsea som på sin 4. plass ruger på den siste plassen i Premier League som gir Champions League-spill neste sesong. Arsenal på 5. plass er tre poeng foran Solskjærs lag.

På spørsmål fra TV 2 Sporten om hvordan Manchester United vil spille mot Spurs på Wembley, avslører Solskjær at rødtrøyene kommer til å spille angrepsfotball.

– Vi tilpasser oss alltid motstanderne, og nå møter vi et av de beste lagene i ligaen og er klar over deres styrker. Men måten jeg er blitt oppdratt på (i fotballen) er at man må angripe alle lag. Det å gå fremover som lag er også vår styrke og måten vi ønsker å spille på. Vi kommer nok ikke til like mange sjanser mot Spurs, men vi er klar til å spille bra når vi har ballen og bruke hele banen, for Wembley er en stor arena, konstaterer han.

– Etter fem kamper har vi kommet nærmere en forståelse av hvordan vi ønsker å spille, men vi har ting å jobbe med. Forhåpentligvis får alle se et positivt lag, mener han.

Pogba friskmeldt
Solskjær har som kjent tatt med seg troppen United-troppen til Dubai de siste fire dagene, hvor de har forberedt seg til Tottenham-kampen med gode treningsøkter i sol og varme.

– Dubai var veldig bra. Vi hadde fire dager med gode treninger. Guttene nøt det, og vi fikk jobbet med en del prinsipper. Spillerne jobbet hardt, og det så ut som de likte det, sier Solskjær.

Paul Pogba kom som kjent senere til Dubai etter å ha fått en smell i oppgjøret mot Newcastle. Franskmannen er nå helt friskmeldt.

Midtbanestjernen har scoret fire mål og levert tre assists på bare fire kamper under Solskjær.

– Han så okay ut og rekker kampen. Han hadde noen problemer, men er kommet over disse og var bra på trening. Han er okay, opplyser Solskjær, og legger til Marcos Rojo har reist tilbake til Argentina.

– Han er reist til Argentina en stund på grunn av skaden. For han mentalt var det viktig å komme seg bort litt, slik at han kan komme tilbake hit i god form, sier Manchester United-sjefen.