ETTEFORSKES: Cristiano Ronaldo.
ETTEFORSKES: Cristiano Ronaldo. Foto: Fabio Ferrari

Fikk rettslig kjennelse til å ta DNA-prøve av Ronaldo

Amerikanske myndigheter har fått grønt lys fra retten for å ta en DNA-prøve av Juventus-stjernen Cristiano Ronaldo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Wall Street Journal (WSJ) melder torsdag kveld om en ny vending i voldtektsetterforksningen av Cristiano Ronaldo.

Ifølge avisen har amerikanske påtalmyndigheter fått rettslig kjennelse for å ta en DNA-prøve av den verdenskjente fotballstjernen for å se om den matcher med prøver tatt av kvinnen som hevder seg utsatt for voldtekt av portugiseren.

– Påtalemyndighetene har sent en rettslig kjennelse til rettsssystemet i Italia, hvor Mr. Ronaldo spiller, opplyser en talsmann for etterforskningen til WSJ.

Vil forsøke å matche DNA-treff
Las Vegas-politiet har gjenopptatt etterforskningen av en voldtektssak mot fotballstjernen fra 2009. Han er saksøkt av amerikanske Kathryn Mayorga (34) som vil ha opphevet en taushetserklæring etter at det ble inngått forlik i saken. Hun sier Juventus-stjernen voldtok henne på en hotellsuite under en ferietur til Las Vegas i 2009.

Et av bevisene i etterforskningen er en kjole kvinnen hadde på seg da den påståtte voldtekten skal ha skjedd for ni år siden.

Las Vegas-politiet fant DNA fra andre enn Mayorga på kjolen. Nå når den rettslige kjennelsen er oversendt til Italia, er det ventet at italienske myndigheter vil innhente en DNA-prøve fra Cristiano Ronaldo og sende over til politiet i Las Vegas.

– De vil sjekke om Ronaldos DNA matcher med det som er funnet på kjolen, sier en offisiell talsperson.

Det var i 2017 at saken ble kjent første gang etter at Der Spiegel fikk kjennskap til anklagene gjennom dokumenter fra Football Leaks. Nettstedet sto den gang for omfattende avsløringer i internasjonal fotball.

Benekter alle påstandene
Cristiano Ronaldo har avvist alle påstandene og hevder det hele er «fake news».

– Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig kriminell handling som går i mot alt jeg står for og tro på. Selv om jeg kan ha en trang til å bli renvasket, nekter jeg å delta i mediespetakkelet som er skapt av mennesker som ønsker å promotere dem selv på min bekostning, skrev Ronaldo på Twitter i fjor høst, før han fulgte opp i en ny tweet.

– Min rene bevissthet vil derfor tillate meg å avvente resultatet av all etterforskning med ro og klarhet, avsluttet han.

Advokaten til Ronaldo, Peter S. Christiansen, har også slått kraftig tilbake mot beskyldningene på vegne av sin klient.

– Ronaldo har hele tiden slått fast, akkurat som han gjør den dag i dag, at det som skjedde i 2009 i Las Vegas var etter gjensidig samtykke, uttalte han i fjor høst.

Advokaten til Mayorga ønsker ikke å kommentere den nye utviklingen i saken overfor Wall Street Journal.