JAKTER DET SISTE GIRET: Henrik Kristoffersens har til gode å vinne i verdenscupen denne sesongen.
JAKTER DET SISTE GIRET: Henrik Kristoffersens har til gode å vinne i verdenscupen denne sesongen. Foto: Borut Zivulovic

– Dette blir Henrik Kristoffersens store mulighet

Det mytiske målhenget i sveitsiske Adelboden er kjent for å være verdenscupens bratteste. Og perfekt for Henrik Kristoffersen på formjakt, mener TV 2s alpint-ekspert Hans Petter Buraas.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se ​verdenscupen i storslalåm fra Adelboden på TV 2 og Sumo lørdag fra klokken 10.

Klassikeren i Sveits byr på sesongens bratteste målheng. Så bratt, at det med sine 60 prosent stigning, konkurrerer med de tøffeste partiene i Kvitfjell, i tillegg til de første 160 meterne i Kitzbühel.

– Jeg hadde glemt hvor bratt det var, smiler TV 2s alpintekspert, Hans Petter Buraas. Gullvinneren i slalåm fra OL i Nagano 1998 er tilbake i det legendariske henget.

TILBAKE: Hans Petter Buraas har en fjerdeplass som sin beste plassering i Adelboden. Den tok han i 2000. Foto: Daniel Sannum Lauten.
TILBAKE: Hans Petter Buraas har en fjerdeplass som sin beste plassering i Adelboden. Den tok han i 2000. Foto: Daniel Sannum Lauten.

Liker tidspunktet
​Denne helgen er det Henrik Kristoffersen, Marcel Hirscher og resten av teknikk-eliten som skal kjempe om verdenscup-poeng i Sveits.

– Jeg tror denne helgen blir Henriks store mulighet til å finne tilbake til sitt stabile nivå, mener Buraas.

Kristoffersen har levert varierende resultater i storslalåm denne sesongen. Etter andreplassen i Lake Louise, ble 14. plassen i Alta Badia en nedtur. I slalåm har Kristoffersen flere pallplasser, i tillegg til en sjelden utkjøring i Madonna Di Campiglio.

Buraas: – Bakken krever mye

– Henrik har egentlig kjørt bra over hele linja. Det har bare ikke gått fort nok. Men det er i de aller tøffeste bakkene han finner det siste giret. Adelboden er en sånn type bakke. Den er bratt, og det er mye terreng. Med tanke på VM i Åre, kommer denne helgen akkurat tidsnok for Rælingen-gutten, vurderer TV 2s alpintekspert.

Tidligere verdensmester i storslalåm, amerikanske Ted Ligety, er enig med løyperapporten til Buraas,

– Det siste henget er som en berg- og dalbane. Du blir kastet ut i det, og da er det bare de beste som overlever, sier Ligety.