Ung supporter rasehetset – fikk uventet støtte fra Manchester City-stjerne

Raheem Sterling sendte brev til supporter som ble utsatt for rasisme.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester City-stjerne Raheem Sterling ble selv utsatt for rasisme under kampen mot Chelsea i høst.

Når han fikk høre at en ung supporter, med navnet Ethan Ross, ble utsatt for rasisme, valgte den engelske fotballspilleren å sende et brev.

– Jeg fikk høre fra din kjære bestemor Sue at du har hatt en tøff tid der du har blitt utsatt for rasisme, innleder Sterling brevet sitt til supporteren Ethan Ross.

– Du må alltid huske å stå rakrygget og være stolt over den du er. Ikke la dem ta fra deg motet. Du er sterk og modig. Din bestemor er veldig stolt av deg. Fortsett å være deg, skriver Manchester City-profilen.

Brevet har det siste døgnet blitt delt på sosiale medier og med brevet fulgte et signert bilde av lynvingen selv.

– Husk at å snakke høyt ikke alltid gjør livet lettere, men det er aldri enkelt å endre noe, avslutter Sterling brevet sitt til unge Ethan Ross.

Raheem Sterling har tidligere måtte takle å bli utsatt for rasistiske tilrop på fotballbanen. Før jul tok 24-åringen til orde etter rasisme-episoden under storoppgjøret der Manchester City ble slått 2-0 av Chelsea på Stamford Bridge.

Se hendelsen fra Stamford Bridge i videovinduet øverst!

– God morgen. Jeg vil bare si at jeg normalt sett ikke den som snakker for mye, men når jeg mener poenget mitt må komme frem, så sier jeg fra. Når det gjelder det som ble sagt under Chelsea-kampen, så kan du av reaksjonen min se at jeg bare måtte le, fordi jeg forventer ikke noe bedre, skriver Sterling på Instagram.

Episoden på Stamford Bridge ble stor en sak i England. Fire supportere ble suspendert fra Chelseas kamper. Colin Wing (60) var en supporterne som ble suspendert. Han beklager nå oppførselen sin, melder BBC Sport.

– Jeg skammer meg skikkelig over min egen oppførsel. Jeg ønsker å komme med en uforbeholden unnskyldning til Raheem, og håper han kan være en bedre mann enn jeg er ved å akseptere den, sier Wing til BBC.