Fansen samlet inn 300.000 til ny spiller: – Imponerende

IMPONERT: Storhamar-trener Fredrik Söderström er mektig imponert over støtten fra fansen.
IMPONERT: Storhamar-trener Fredrik Söderström er mektig imponert over støtten fra fansen. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
Storhamar får en hjelpende hånd før sluttspillet.

Regjerende mester Storhamar slet i 2018s to siste måneder, og ble forbigått av både Stavanger Oilers og Vålerenga.

Nå er de igjen i tetkampen, med fire strake seire og fire poeng bak serieleder Oilers.

Se Storhamar-Stavanger Oilers på TV 2 Sumo, fra klokken 18.20!

Håper på ny spiller innen to uker

I tillegg har fansen samlet inn 300.000 i spleiselag, så troppen kan forsterkes før sluttspillet starter i mars.

– Det er fantastisk! Vi ser litt forbi pengene, som selvsagt kommer veldig godt med, er det omtanken fra folk her oppe som betyr aller mest. Her oppe er det en tradisjon at alle stiller opp, og vi er utrolig takknemlige, sier Storhamar-trener Fredrik Söderström til TV 2.

– Hvordan skal dere forvalte pengene?

– Troppen vår er bra, men vi har hele veien sagt at vi ønsker å forsterke. Vi har nå hentet inn Kurt Davis (som tidligere har spilt i Stavanger Oilers jou.anm) for å løse backsituasjonen. Nå er det en forward vi ønsker. Vi har sett på en del spennende spillere, men ikke funnet noen helt enda. Vi håper likevel at vi skal ha en ny spiller på plass innen to uker. Det er ingen frelser vi søker, for det vet jeg at ikke finnes, men vi håper å få inn kompetanse i laget som vi ikke har nå, understreker Söderström.

Daniel Enger er initiativtaker til spleiselaget, og har store forventninger til Söderström.

– Jeg satte igang dette primært for at Storhamar i en artikkel skrev at de ikke hadde midler til nye spillere på det tidspunktet. Jeg ville at klubben skulle få mest mulig å rutte med slik at de kunne velge blant flere gode spillere. At vi skulle få inn over 300.000 kroner hadde vel ingen trodd, jeg trodde i begynnelsen at kanskje vi kunne få inn 10-15000 kroner, men skjønte fort at det skulle bli mye, mye mer. Jeg lovte også at jeg skulle bade i Mjøsa om vi nådde 200.000 kroner, det gikk fort og jeg badet. Det har vært en fantastisk giverglede blant Storhamar-familien! Jeg håper og tror Storhamar bruker pengene på en kjapp, målfarlig forward. Jeg tror det kan få litt fart på resten av laget også, uten at jeg skal klage på dem. Kanskje noe letter fra skuldrene til enkelte spillere om man får inn en klassespiller, sier Enger til TV 2.

Kurt Davis vil ikke være spilleklar til torsdagens toppoppgjør mot Oilers. I tillegg er Martin Rønnild og Eirik Salsten ute av Storhamar-troppen.

Skjebnekamp torsdag?

Denne sesongen er det større spenning i Get-ligaen enn på mange år.

Kun fire poeng skiller tet-trioen Stavanger Oilers, Storhamar og Vålerenga. Roy Johansens menn har i tillegg én kamp mindre spilt. Siddisene er i kanonform, og tok 11 strake seire før rekken ble brutt i romjulen på straffer mot nettopp Vålerenga.

Torsdag tar Storhamar imot Oilers, til det som blir en kamp som kan få store konsekvenser for utfallet av serien.

– Stavanger er bra i år. Jeg forstår alle som snakker om kampen som en skjebnekamp, for den kommer til å bli heftig. Samtidig tror jeg at vi skal tenke at den betyr for mye, for jeg tror ikke den avgjør sesongen, mener Söderström.

Storhamar er meget revansjesugne etter at siddisene tok en overraskende komfortabel 7-3-seier på egen is før jul. De to tidligere hjemmekampene mot Oilers har også endt med tap for Storhamar.

En forskjell nå er at Hamar-klubben ikke har CHL-belastningen i bena. Nå blir det et oppgjør på likt grunnlag.

– Vi har valgt å ikke tenke på CHL som noe negativt, men i ettertid ser vi jo at det var en ekstra belastning. Nå har vi samme utgangspunkt, og fullt fokus på den hjemlige serien. Vi hadde en god energi på treningen i dag tidlig, og jeg forventer et knallhardt oppgjør vi selvfølgelig vil vinne, understreker svensken.

Samtidig som Oilers og Storhamar barker sammen tar Vålerenga imot Lillehammer. Se begge kampene på TV 2 Sumo, fra klokken 18.20!

Lik TV 2 Sporten på Facebook