PSG leder den franske toppligaen suverent og hadde ikke tapt en fransk cupkamp på 43 kamper da de tok imot Guingamp på Parc des Princes. Gjestene befinner seg i motsatt ende av tabellen og har bare vunnet to kamper i ligaen denne sesongen.

Likevel var det altså laget fra Bretagne i nordvest som kom best ut av kvartfinalen i Paris. Sammen med Monaco, Strasbourg og Bordeaux er Guingamp klare for semifinale, mens PSG må gi opp drømmen om å ta sitt sjette cupgull på rad.

– Vi kom hit for å vinne, og vi vet at det er veldig vanskelig her. Men vi vet at i cup kan alt skje, og vi visste hvordan vi skulle stoppe PSG, sier Marcus Thuram, som scoret det avgjørende 2-1-målet på straffe for Guingamp på overtid. Han er for øvrig sønn av Lillian Thuram, som var med på ta VM-gull for Frankrike på hjemmebane i 1998.

PSG-trener Thomas Tuchel legger noe av skylden for nederlaget på det han mener er en uriktig straffe.

– Vi spilte med for mye selvtillit, vi var ikke sultne nok til å fullføre kampen. Men det er veldig tungt å tape med tre straffer. Jeg var sint når den andre straffen ble dømt. Jeg kan se videodømmingen 100 ganger – det var ikke en straffe, sier en skuffet Tuchel.

For Paris-laget var onsdagens cup-exit den andre kampen de har tapt i hele sesongen, uansett konkurranse. Sist gang de gikk av banen som tapere var på Anfield etter å ha tapt 2–3 for Liverpool i Champions League.

Liverpool røk for øvrig ut av den engelske FA-cupen mot middelhavsfarerne Wolverhampton tidligere denne uken.