Jesus scoret fire da Manchester City smadret sin egen rekord i ligacupen

Gabriel Jesus og Manchester City har begge føttene i ligacupens finale. Burton ble smadret smått utrolige 9-0 i den første semifinalen mellom lagene. Det er ny scoringsrekord.

Manchester City – Burton 9-0:

Regjerende ligacupmester Manchester City holdt lekestue og hadde som ventet ingen problemer med å kjøre over League One-klubben Burton i den første semifinalekampen i ligacupen onsdag kveld.

Pep Guardiolas mann ledet 4-0 til pause. Til slutt vant Manchester City smått utrolige 9-0, og slo sin egen rekord for den største seieren i ligacupens semifinale.

Se alle scoringene i Sportsnyhetene øverst!

9-0 var samtidig den største seieren for Pep Guardiola som Manchester City-manager.

Gabriel Jesus scoret fire av Manchester Citys mål i storseieren. De Bruyne, Zinchencko, Foden, Walker og Mahrez scoret de øvrige i målfesten på Etihad.

– Vi spilte veldig, veldig bra og hadde hele tiden respekt for Burton, noe som er viktig. Jeg er veldig glad, sa firemålscorer Gabriel Jesus til Sky Sports etter kampen.

– Fansen ønsket at vi skulle score enda flere mål, og det var noe vi ønsket. Kanskje vi gjør det neste gang, gliste Oleksandr Zinchenko.

Den tidligere rekorden for den største seieren i den første kampen i semifinalen i ligacupen var 6-0. Manchester City slo West Ham 6-0 i januar 2014, og Oldham slo West Ham 6-0 i februar 1990.

– Dette var så enkelt for City. De holdt ballen i laget og spilte akkurat som de ville. Dessverre for Burton, når City spiller på denne måten, så blåser de motstanderne av banen, mente BBC-ekspert Dion Dublin.

– Dersom jeg var Burton-spiller ville jeg bare grepet fatt i dommeren og bedt ham blåse av kampen lenge før slutt. City var fullstendig nådeløse, mente han.

Returkampen mellom Nigel Cloughs Burton og Manchester City spilles onsdag 23. januar. I den andre semifinalen slo Tottenham Chelsea 1-0 i den første kampen mellom lagene.

Lekestue
Manchester City brukte bare fem minutter på å ta ledelsen mot Burton.

Kevin De Bruyne dukket opp på pasningen fra David Silva i feltet og banken effektivt hjemmelaget i ledelsen.

Dermed har De Bruyne vært involvert i 13 mål på 13 kamper i Ligacupen for Manchester City, ifølge Opta.

2-0 kom etter 27 minutter. Leroy Sane avsluttet fra kloss hold. Burton-keeper Collin ga retur, og på returen dukket Gabriel Jesus opp og satte sikkert inn Citys andre for dagen.

Bare noen minutter senere plasserte Gabriel Jesus inn 3-0 via stolpen. Men TV-bildene viste at brasilianeren muligens var i offside da han satte scoringen. Dommer Mike Dean tok i bruk VAR, og godkjente fulltrefferen.

– Tror han faktisk skjøt mot mål
I det 37. minutt ødela Oleksandr Zinchenko alt håp for Burton da han satte inn 4-0 med sin første fulltreffer noensinne for Manchester City. Fra skrått og lang hold skjøt han ballen i en bue over keeperen og i det lengste hjørnet.

Spørsmålet var om det var ment som et skudd eller innlegg av Zinchenko.

– Jeg tror Oleksandr Zinchenko faktisk skjøt mot mål der. Det var en strålende avslutning, og han så at keeperen var langt ute, mente BBC-ekspert Dion Dublin om den vakre scoringen.

Scoringene rant inn
Etter pause scoret Manchester City nok en gang. Gabriel Jesus fullførte sitt hat trick da han headet inn 5-0 etter et perfekt innlegg fra Riyad Mahrez.

Det tok ikke mange minuttene før City satte inn nok en scoring og tangerte sin egen rekord i ligacupen. Gabriel Jesus ble spilt gjennom, men avsluttet rett på keeper. Phil Foden dukket opp på returen og ordnet 6-0.

Like etter fant Sane Gabriel Jesus i feltet. Denne gang traff Jesus på mål og satte inn sitt fjerde for dagen.

Kyle Walker ordnet 8-0-scoringen for Manchester City 20 minutter før slut. Nok en gang etter målgivende pasning fra Riyad Mahrez.

I sluttminuttene fikk Riyad Mahrez to sjanser og kunne enkelt putte 9-0-scoringen for Manchester City. De låseblå jaget den tiende, men kampen endte med smått utrolige 9-0.

Slik startet lagene:

Manchester City: Muric, Walker, Otamendi, Garcia, Zinchenko, Gundogan, D Silva, Sane, De Bruyne, Mahrez, Jesus

Benken: Ederson, Danilo, Stones, Sterling, Delph, B Silva, Foden

Burton: Collins, Brayford, Buxton, Allen, Turner, Fraser, Akins, Harness, Hutchinson, Wallace, Boyce

Benken: Bywater, McFadzean, Sbarra, Templeton, Fox, McCrory, Miller

Lik TV 2 Sporten på Facebook