Sjokktap for Larvik

Storhamar overtok annenplassen alene i kvinnenes eliteserie i håndball etter at Larvik gikk på et overraskende 19-20 tap borte mot nyopprykkede Fana.

Larviks trener Geir Oustorp måtte se laget sitt tape borte mot Fana. Foto: Teigen, Trond Reidar

Larvik lå under med seks mål halvveis borte mot Fana, som er et bydelslag i Bergen.

Til tross for en solid sluttspurt, der laget var à jour på 16-16, klarte hjemmelaget å dra i land en ettmålsseier.

Fana var best i sluttminuttene og sikret seg en tremålsledelse, som holdt akkurat etter at Jenny Græsholt og Mari Molid scoret for Larvik.

Fanas Christine Karlsen Alver ble toppscorer med sju mål.

– Det er sinnssykt gøy. Larvik er et veldig godt lag, men i dag fikk vi ut det vi vet vi kan, så da klarte vi å slå dem! Det var en helt sinnssyk stemning med fullsatt Fana Arena, og den gode følelsen dette ga oss skal vi ta med videre inn i den tøffe kampperioden vi skal inn i nå, sier Fanas femmålsscorer Emilie Hovden til TV 2.

Fana har sju poeng og er nummer ni på tabellen, mens Larvik har tolv på tredjeplass.

Fredrikstad var under borte mot Byåsen med fire mål ved pause, men viste seg sterkere enn hjemmelaget i annen omgang. Dermed gikk østfoldingene opp og forbi både Tertnes og Byåsen til fjerdeplass på tabellen.

Snudde etter pause

Storhamar snudde etter pause til en grei 33-28-seier borte mot Oppsal. Hedmarkingene var under med seks mål halvveis. Det bedret seg noe etter hvilen, men først ni minutter før slutt var gjestene à jour for det tapte fra 1. omgang.

Heidi Løke, som pleier å dominere i scoringsprotokollen for Storhamar, var sterkt savnet før pause.

Etter hvilen fikk derimot Betina Riegelhuth fart på sakene. På stillingen 26-27, med fire og et halvt minutt igjen, var Storhamar for første gang i ledelsen. Mot slutten dro serietoeren ifra. Riegelhuth scoret alene ni mål.