Brann henter Sandefjords førstekeeper

Eirik Holmen Johansen bytter ut Sandefjord med Brann. Keeperen var onsdag til legesjekk hos sist sesongs bronsevinnere.

Keeper Eirik Holmen Johansen er på vei til Brann. Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Keeper Eirik Holmen Johansen er på vei til Brann. Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Johansen rykket i høst ned til 1. divisjon med Sandefjord. Der har han vært det siste året etter at han vendte hjem til Norge etter noen sesonger i USA.

Verken 26-åringen selv eller de to klubbene har besvart BAs henvendelser. BT.no får også bekreftet opplysningene BA kom med.

Onsdag ettermiddag bekreftet Brann overgangen. Keeperen har undertegnet en fireårsavtale.

– Holmen Johansen har de sportslige og menneskelige kvalitetene vi ser etter. Han har vist gjennom spill for Sandefjord at han holder høyt nivå. At han har vært innkalt på A-landslaget vitner også om kvalitet, sier Branns sportssjef Rune Soltvedt.

– Brann er en av Norges største klubber, og kanskje den kuleste å spille for på grunn av byen og fansen. Det frister også med spill i Europa, sier spilleren selv.

26-åringen var i Manchester City fra 2012 til 2015, men fikk ingen kamper for klubben. Deretter var han i New York City i to år, før han i 2017 kom til Sandefjord.

Endringer

Samuel Sahin-Radlinger var Branns førstekeeper i 2018-sesongen, men var i klubben kun på lån fra tyske Hannover. Bergenserne prøvde å gjøre overgangen permanent, men nådde ikke fram i forhandlingene.

Med Johansen på vei inn dørene leies den 19 år gamle keeperen Markus Olsen Pettersen ut til Nest-Sotra. Målvaktveteranen Håkon Opdal er nå tilbake i Brann etter noen år i Start.

Brann ble nummer tre i Eliteserien sist sesong.