Anna Swenn-Larson var i fyr og flamme. Pallen var trekt frem i målområdet i Flachau og den svenske 27-åringen skulle få æren av å klatre opp på trinn tre for andre gang. Alpinisten fikk noen sekunder i jubelrus før Det internasjonale skiforbundet (FIS) kom med den nedslående nyheten: Anna Swenn-Larsson var disket på grunn av hekt.

Glede og eufori var plutselig erstattet med tårer.

– Det kom som et sjokk, sier 27-åringen til SVT etter diskingen.

– Hun merket ingenting selv, og TV-produksjonen viser ingen hekt, sier Swenn-Larssons trener Lars Melin til SVT.

– De hadde noen andre bilder som viste hekten, men det var det ingen tvil.

Swenn-Larsson har ikke vært på pallen siden 2014, da hennes til nå eneste topp tre-plassering kom på hjemmebane i Åre. Endelig skulle hun ta steget ut av Frida Hansdotters skygge.

– Hun gråt like mye av glede som hun gråter av skuffelse nå, sier trener Melin etter nedturen.

Etter en glimrende førsteomgang lå Swenn-Larsson på andreplass, 27 hundredeler bak ledende Mikaela Shiffrin. Svensken gjorde sine saker bra også i andre omgang, og i mål var det kun Petra Vhlova som var foran. Shiffrin klarte ikke å beholde sin ledelse og ble til slutt nummer to.

I stedet for Swenn-Larssons andre pallplass i karrieren, kunne Katharina Liensberger juble for sin aller første.

INGEN SVENSKE: Slik ble pallen seende ut til slutt. Fra venstre: Mikaela Shiffrin, Petra Vhlova og Katharina Liensberger.
INGEN SVENSKE: Slik ble pallen seende ut til slutt. Fra venstre: Mikaela Shiffrin, Petra Vhlova og Katharina Liensberger. Foto: Joe Klamar