Kane straffet Chelsea: – Det er det som er så genialt med VAR

VAR i sentrum da Tottenham tok første stikk mot Chelsea i ligacupens semifinale.

Tottenham – Chelsea 1-0:

Dommer Michael Oliver brukte VAR og ga Tottenham korrekt straffespark etter 27 minutter.

Se situasjonen som avgjorde kampen i Sportsnyhetene øverst!

Harry Kane var sikkerheten selv fra straffemerket, scoret kampens eneste mål, og sørget for at Tottenham vant den første ligacupsemifinalen mot Chelsea 1-0 tirsdag kveld.

Med det gjorde Kane mål for Tottenham i sjette kamp på rad. En slik rekke har den engelske stjernespissen klart én gang tidligere (seks kamper mellom oktober og november 2015).

– Jeg spilte til dommeren blåste, og rundet keeper, og det var et klart straffespark. VAR er her av en grunn, og avgjørelsen ble riktig. Jeg må se det om igjen, men jeg er vant til VAR fra VM, og det er blitt en stor del av fotballen. For oss så endret det ikke så mye med tanke på at vi måtte vente før straffesparket ble dømt. Chelsea hadde mye å bevise siden de ikke spilte bra sist de var her. Det var viktig for oss å vinne denne kampen før returkampen, sa Tottenhams målscorer og kaptein Harry Kane til Sky Sports etter kampen.

Dommerens bruk av VAR i situasjonen som avgjorde kampen ble hyllet av ekspertene.

– Det var mange skeptiske til dette her med VAR, men jeg var tidlig ute og sa at dette var rettferdig å innføre. Slik det fungerte her er kjempebra. Dette er kommet for å bli og vil gjøre fotballen mer rettferdig og enda bedre, sa tidligere Celtic-trener og nåværende Vålerenga-trener Ronny Deila i Viasat-studio om VAR-avgjørelsen som ga Tottenham korrekt straffespark.

– Helt genialt
Etter 23 minutter fikk Tottenham straffespark da Harry Kane ble spilt gjennom alene med keeper og ble felt av Chelseas Kepa som bakerste mann.

Dommer Michael Oliver brukte VAR for å sjekke om Kane ikke var i offside før straffesituasjonen, og ga helt korrekt straffespark til Tottenham. Kepa fikk gult kort for fellingen av Kane.

Harry Kane tok selv straffen og sendte Tottenham i ledelsen i det 27. minutt.

– Det er det som er så helt genialt med VAR, at vi får det riktig i disse situasjonene her. Straffen var det ingen tvil om. Her så vi at VAR fungerte utmerket, sa Viasat-kommentator Morten Langli.

Chelsea var nære 1-1 etter 39 minutter da Kanté møtte et innlegg fint på første stolpe. Midtbanespilleren traff imidlertid stolpen og ut fra god posisjon i feltet.

På overtid i første omgang traff Chelsea treverket igjen. Callum Hudson-Odois innlegg gikk via Danny Rose og i tverliggeren og ut.

Etter pause overtok Chelsea mer og mer kontrollen, men Tottenham bet tennene sammen og hindret gjestene scoring. Dermed vant Tottenham den første semifinalekampen 1-0 i ligacupen.

Returkampen spilles på Stamford Bridge 24. januar.

– Bayern-bud på Chelsea-talent
Før kampstart ble det rapportet Bayern München har lagt inn et bud på 350 millioner kroner for Chelseas 18 år gamle stjerneskudd Callum Hudson-Odoi. Unggutten skal ha blitt lovet trøye nummer ti i den tyske klubben. Budet skal ha blitt avvist av Chelsea. London-klubben ønsker å forlenge kontrakten med spilleren som fikk sjansen fra start mot Tottenham.

Alvaro Morata, som er koblet til Sevilla den siste tiden og skal være nære en overgang til den spanske klubben, startet ikke for Chelsea.

– Alvaro Morata hadde et lite problem med en hamstring på trening i dag tidlig, så vi bestemte oss for at det beste er at han hvilte til denne kampen, forklarte Chelsea-trener Maurizio Sarri til BBC før kampstart.

Harry Kane startet sin første kamp i ligacupen på 1204 dager. Forrige gang toppscorerne var i aksjon i turneringen var mot Arsenal på White Hart Lane tilbake til september 2015.

Tottenham vant sist ligacupen i 2008, mens Chelseas forrige triumf kom i 2015.

​​Slik startet lagene:

Tottenham: Gazzaniga, Trippier, Alderweireld, Sanchez, Rose, Winks, Sissoko, Eriksen, Dele, Son, Kane

Benken: Lloris, Davies, Foyth, Walker-Peters, Skipp, Lamela, Llorente

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen, Rudiger, Alonso, Jorginho, Kante, Barkley, Willian, Hazard, Hudson-Odoi

Benken: Caballero, Zappacosta, Ampadu, Luiz, Kovacic, Pedro, Giroud

Dommer: Michael Oliver, Northumberland

Lik TV 2 Sporten på Facebook