Solskjær: – FA-cuptrekningen var helt fantastisk

GLAD FOR TREKNINGEN: Ole Gunnar Solskjær
GLAD FOR TREKNINGEN: Ole Gunnar Solskjær Foto: Manchester United
Ole Gunnar Solskjær frykter ikke Arsenal i FA-cupen.

Søndag: Se Tottenham – Manchester United fra klokken 17.00

Ole Gunnar Solskjær har som kjent tatt med Manchester United-stjernene på treningsleir i solfylte Dubai.

Der skal Manchester United trene frem til torsdag og forberede seg til søndagens TV 2 Premium-sendte storkamp mot Tottenham – et oppgjør ekspertene mener blir Solskjær første virkelige test som United-sjef.

Senere i januar venter imidlertid enda en storkamp og en enorm test for Solskjærs Manchester United.

Rødtrøyene fra Old Trafford trakk nemlig Arsenal i FA-cupen, og møter Alexis Sánchez’ tidligere arbeidsgiver på Emirates helgen rundt 26. januar.

– Vi trenger disse kampene
Solskjær har tidligere uttalt at FA-cupen er en turnering han sikter seg inn på å vinne denne sesongen.

– Fantastisk. Vi trenger disse kampene. Spillerne trenger store kamper for å bli utfordret, sier Solskjær om gigantduellen mot Arsenal i FA-cupen til MUTV.

Solskjær har ledet Manchester United til fem strake seire etter at nordmannen erstattet José Mourinho som manager på Old Trafford.

Dermed tangerte han rekorden til Sir Matt Busby. Han er samtidig den første treneren siden ligafotball ble innført i England i 1888 som har vunnet sine fem første kamper i alle turneringer med to mål eller mer, skriver The Times.

– Selvsagt peker alle på at vi har vunnet våre siste fem kamper, men de har ikke vært mot de største motstanderne. Men du kan kun vinne mot de lagene du møter, og for at vi skal bli testet og nå et høyere nivå trenger vi slike kamper (som mot Arsenal). Og om vi ønsker å vinne FA-cupen, så må vi slå alle, poengterer Solskjær.

– Kanskje det beste FA-cupøyeblikket
Manchester United spilte uavgjort 2-2 mot Arsenal i Premier League forrige måned. Anthony Martial og Jesse Lingard scoret målene i det oppgjøret.

I FA-cupen har Arsenal og Manchester United møttes 15 ganger. Manchester United har vunnet sju, Arsenal har vunnet seks og to ganger har oppgjørene endt uavgjort.

Ole Gunnar Solskjær mener oppgjøret mot Arsenal i den historiske trippel-sesongen i 1999 i den tradisjonsrike turneringen er et av hans beste minner i Manchester United-karrieren.

– Et av de kanskje beste FA-cup-øyeblikkene var mot Arsenal på Villa Park da Peter Schmeichel reddet det straffesparket på slutten, og Giggsys dribleserie. Hvis de hadde slått oss – hvis Peter ikke hadde reddet straffesparket – så tror jeg de sannsynligvis ville vunnet The Double ved å ta ligatittelen fremfor oss. Så jeg tror den Peter-redningen var katalysatoren for trippelen, sier Solskjær.

Fred fikk fri – Pogba tilbake
Paul Pogba har for øvrig sluttet seg til United-troppen i Dubai etter å ha ankommet senere enn resten av spillerne på grunn av en skade.

Midtbanespilleren Fred har imidlertid gyldig fravær.

– Forhåpentligvis kan vi få Pogba på beina i løpet av denne uken. Marcos Rojo har reist hjem fordi skaden tar lengre tid å lege enn først antatt. Freds samboer venter barn og derfor er han ikke her, opplyser Solskjær til klubbens hjemmeside.

Søndag: Se Tottenham – Manchester United fra klokken 17.00

Lik TV 2 Sporten på Facebook