Det bekrefter Barcelona på sine hjemmesider tirsdag.

– FC Barcelona har blitt enige om overgangen for den franske spilleren Jean-Clair Todibo. Han slutter seg til klubben 1. juli 2019, heter det i en pressemelding fra Barcelona.

Todibos kontrakt med Toulouse går ut 30. juni, og stopperen slutter seg til Barcelona gratis som Bosman-spiller.

Jean-Clair Todibo blir av franske medier omtalt som «den nye Raphaël Varane» på grunn av likhetene i spillestilen. Han skal også ha stått på ønskelisten til Juventus og Manchester City.

Todibo gikk gradene i ungdomsavdelingen til Les Lilas før han gikk til Toulouse i 2016. Han debuterte på førstelaget i en alder av 18 år i 2018 mot Bordeaux. Denne sesongen har stoppertalentet spilt ti kamper for klubben, alle fra start.

Han fikk sitt første mål for Ligue 1-klubben da han satte inn 1-1-scoringen mot Rennes 30. september. Todibo, som er født 30. desember 1999, har spilt flere kamper for Frankrikes U20-landslag.

Barcelona skryter av Todibos ferdigheter.

– Todibo er en høy, høyrefotet forsvarspiller som kan spille både midtstopper og sentralt på midtbanen. På ungdomsnivå spilte han ofte på midtbanen på grunn av sin gode ballkontroll. En av de hans største styrker er hodedueller. I en alder av 19 år kommer han til Barcelona som en av de mest lovende spillerne i sin posisjon i Europa, slår Barcelona fast i pressemeldingen om signeringen av det franske stjerneskuddet.

Barcelona røper forøvrig at den nye signeringen i oppveksten har hatt følgende forbilder: Midtbanestjernen Andrea Pirlo og den tidligere stjernestopperen Thiago Silva. Todibo vil bli FC Barcelonas 22. franske spiller som spiller for klubben.