SIGNERTE: Alexander Sørloth signerer her for sin nye klubb.
SIGNERTE: Alexander Sørloth signerer her for sin nye klubb. Foto: Gents hjemmeside

Sørloth klar for belgisk fotball

Alexander Sørloth (23) har signert for Gent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gent bekrefter overgangen på sin Twitter-konto senere tirsdag.

– Det er offisielt! Velkommen, skriver Gent over videoen der Sørloth signerer papirene med sin nye arbeidsgiver.

Dermed blir han lagkamerat med landslagsstopper Sigurd Rosted. I tillegg gjenforenes han med Jess Thorup, treneren han storspilte under i danske Midtjylland.

– Grunnen til at jeg valgte Gent er at jeg hadde Jens som trener i FCM, og han fikk det beste ut av meg der. Gent er et lag som vil være i troppen og angripe og score masse mål, og det tror jeg passer meg fint, sier Alexander Sørloth til TV 2 Sporten tirsdag kveld.

Målet til Sørloth er å komme tilbake til Premier League som en bedre spiller.

– Det startet bra i Premier League, jeg kom rett inn og fikk spille noen kamper og syntes at jeg gjorde sakene mine bra. Så fikk jeg en skade. Denne sesongen har vært tøff, men det mange om beinet og knalltøff konkurranse, sier angriperen.

– Hadde du uflaks?

– Det vil jeg ikke si så mye om. Men skaden jeg fikk var uflaks etter at jeg kom godt igang, men jeg har ikke hatt uflaks, svarer han, og legger til:

– Grunnen til låneoppholdet er å få tilbake selvtilliten og spille fotballkamper og forhåpentligvis score noen mål og komme sterkere tilbake. Premier League-toget er ikke fått. Jeg har fortsatt tre år igjen av kontrakten med Palace og har troen på at jeg fremdeles kan spille i Premier League, slår angriperen fast.

Trener Jens Thorup er glad for at han kapret Sørloth til Gent.

– I den belgiske ligaen har vi behov for store, sterke spillere. Vi arbeidet sammen i FCM med stor suksess. Alex leverte mange gode prestasjoner og scoret blant annet ti mål. Alex var min førsteprioritet og jeg tror denne overgangen vil glede alle Gent-fans, slår den danske treneren fast overfor TV 2.

– Gikk raskt
Da Gent tok kontakt skjedde overgangen raskt.

– Mine kvaliterer er at jeg er stor og sterk og rask. Kontakten med Gent kom i stand for to uker siden, og etter det gikk ting veldig raskt. Dette var den rette overgangen for meg, sier Sørloth i et intervju med Gents hjemmeside.

– Treneren fortalte meg planen for sesongen og hvordan han ønsker å bruke meg. Dermed var det lett for meg å komme hit. Ambisjonene til klubben er å nå toppen av tabellen, nå er vi på sjuendeplass og må virkelig gjøre det bra til våren og klatre på tabellen. Det er derfor jeg er her. Jeg har erfaring fra mange klubber, til tross for min unge alder, og det gjør det forhåpentligvis lett for meg å tilpasse meg, konstaterer han.

– Hva tar du med deg fra Premier League?

– Det er den mest sette og største ligaen i verden, og har gitt meg god erfaring. Det er massevis av gode spillere, og jeg spilte mot mesteparten av dem. Jeg er kommet hit for å gjøre mitt beste her, svarer angriperen.

På sin hjemmeside skriver Gent følgende om signeringen:

– KAA Gent er kommet til enighet med engelske Crystal Palace for låneavtalen for den 23 år gamle norske angriperen Alexander Sørloth frem til sesongslutt. Sørloth er en gammel venn av trener Jess Thorup etter at de jobbet sammen i FC Midtjylland forrige sesong. Den store og sterke angriperen har tidligere i karrieren spilt for Rosenborg BK, Bodø/Glimt, FC Groningen, nevnte FC Midtjylland og Crystal Palace, skriver klubben i sin presentasjon.

Den danske treneren Jess Thorup er i det spøkefulle hjørnet når han blir spurt om Sørloth-overgangen.

– Jeg så ham spille på lørdag. Dårlige nyheter, sier Thorup med glimt i øyet, og sikter til Sørloths sjansesløseri mot lille Grimsby.

– Han er sterk, har fart og kan score mål. Det er det vi trenger, fortsetter han, ifølge Terreur.

Gent ligger på sjuendeplass i den belgiske toppdivisjonen etter 21 serierunder. Den belgiske klubben ser ut til å trenge en spiss som scorer mål. Rosted er nemlig delt toppscorer i klubben, sammen med stoppermakker Dylan Bronn og spissene Roman Jaremtsjuk og Jonathan David. Kvartetten har scoret fem mål hver i ligaen.

Trønderen har ikke klart å spille seg inn på Crystal Palace-laget denne høsten.

Han har ikke startet en eneste Premier League-kamp, men har fått sjansen i cupene. Senest i 1-0-seieren over Grimsby i helgen. Sørloth fikk en time på banen, og misbrukte flere store sjanser.

Etter kampen ble Crystal Palace-manager Roy Hodgson spurt om 23-åringen lå an til å forlate ørnene på lån denne måneden.

– Vi får se, sa Hodgson, før han tok eleven sin i forsvar etter sjansesløseriet mot Grimsby.

– Han er en mye bedre spiller enn han har vist i kamp. Vi ser det på trening hver dag. For målscorere og spisser har selvtillit mye å si. Det siste du vil som spiss, er å møte et lag som har ti menn bak ballen. Han var uheldig, argumenterte den tidligere Liverpool- og Viking-treneren.