Stavanger  20181111.
1 divisjon i fotball 2018: Viking -Kongsvinger.
Vikings publikum etter kampen mellom Viking og Kongsvinger på SR-Bank Arena som endte 3-1.


Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Stavanger 20181111. 1 divisjon i fotball 2018: Viking -Kongsvinger. Vikings publikum etter kampen mellom Viking og Kongsvinger på SR-Bank Arena som endte 3-1. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Foto: Johansen, Carina

Så mye fikk Viking i bot for fansens banestorming – kjent komiker punger ut

Norges fotballforbund (NFF) har bøtelagt Viking etter at fansen stormet banen for å feire opprykket til Eliteserien.

Det var etter Vikings 3-1-seier mot Kongsvinger i november, som sørget for at Stavanger-klubben rykket opp til Eliteserien, at publikum ikke klarte å holde følelsene tilbake.

Flere tusen Viking-supportere stormet banen for å feire opprykket sammen med spillerne på Viking Stadion.

Det falt imidlertid ikke i god smak hos Norges fotballfotballforbund (NFF).

Ifølge NFF er banestorming ikke tillatt og Konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn bekreftet at Viking risikerte straff i etterkant.

Mandag fikk Viking straffen fra NFF. Viking må betale 5000 kroner i bot. Det var en forventet straff og harmonerer med andre tilfeller hvor det samme har skjedd på andre stadioner, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi kommer ikke til å påklage boten, sier Vikings daglige leder, Eirik W. Henningsen til Aftenbladet.

Viking trenger imidlertid ikke bekymre seg når det gjelder betalingen av boten. For den tar den kjente Stavanger-komikeren Rune Bjerga seg av.

PUNGER UT: Rune Bjerga betaler boten for Viking. FOTO: Facebook.
PUNGER UT: Rune Bjerga betaler boten for Viking. FOTO: Facebook.

– Jeg var stor i kjeften og lovte Viking å ta boten for banestormingen - samme hvilken sum - når den tid var inne. Jeg mener at denne boten er direkte tøvete, sier han til TV 2 Sporten, og legger til:

– I dag var boten et faktum. Viking-ledelsen var samlet rundt telefonen og ringte meg og sa det ble hele 500000 – og takket for at jeg ville ta boten. Jeg satte kaffen i halsen og ble rimelig lettet da det viste seg at summen ble 5000. Jeg tar selvsagt boten på strak arm for klubben min. Hadde sikkert tatt de 500000 også med en kronerulling med Viking-fansen i ryggen, slår han fast.

Flere reagerte på at NFF ville straffe Viking for fansens feiring, deriblant TV 2-ekspert Jesper Mathisen.

Han reagerer slik etter at NFF besluttet å straffe Viking:

– Nei, det er bare trist. Samtidig har NFF et regelverk de må følge dersom det skulle skje en banestorming igjen. Men for meg var dette årets øyeblikk i norsk fotball. Det var babyer og unge og voksne i vill jubel, og at NFF skal gi bot for en banestorming av denne arten er jo bare dumt, sier han til TV 2 Sporten, og slår fast:

– Jeg sa tidligere at de som burde blitt straffet etter dette var de som ikke stormet banen. Det står jeg for fortsatt. Jeg mener det som skjedde i Stavanger bør applauderes, og ikke bøtelegges!