Sendeskjema 2019:

Nå starter sykkelsesongen på TV 2: Dette gleder ekspertene seg mest til

Nå starter sykkelsesongen på TV 2: Dette gleder ekspertene seg mest til
Her er den fullstendige oversikten over alt som blir sendt på TV 2 - inkludert et nytt storritt vi har fått rettighetene til like før Tour de France.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Tour de France og VM. Dette er bare noen få av mange godbiter som venter på TV 2s kanaler i 2019.

– Jeg synes vi har et kjempebra tilbud til seerne. Dette er et spennende rittprogram, sier TV 2s sykkelkommentator, Christian Paasche, og tar en titt på oversikten over de rittene vi har rettighetene til kommende sesong (se faktaboks lenger nede i saken).

Nytt for året er at det svært prestisjetunge Tour de Suisse, som fungerer som siste finpuss før Touren for mange av de største stjernene, er på programmet.

Har sykkelabstinenser

Tre måneder etter at han avsluttet landeveissesongen 2018 med å kommentere Paris-Tours, så skal han denne uka igang igjen. Sykkelabstinensene dempes når Paasche grytidlig søndag morgen, kl 07.10, kommenterer Down Under Classic fra Australia på TV 2 Sport 2 og Sumo - som er kriteriumsrittet som varmer opp til Tour Down Under to dager senere.

– Jeg gleder meg spesielt til å se om de norske får en god start på sesongen. Vi har fire nordmenn i Australia, blant dem debutanten Carl Fredrik Hagen, som skal sykle sitt første World Tour-ritt med Lotto Soudal. Daniel Hoelgaard og Kristoffer Halvorsen fikk en trang inngang på sesongen da de krasjet der nede i fjor. Nå er de tilbake og får en god mulighet til å vise seg frem. I tillegg har vi Sven Erik Bystrøm på startstreken, som trenger litt flyt.

– Hva gleder du deg mest til i år?

(Saken fortsetter under faktaboksene)

Disse rittene vises på TV 2s kanaler i 2019

JANUAR:

13.: Down Under Classic

15.-20.: Santos Tour Down Under

18.-20.: UCI Track WC, Cambridge, New Zealand

20.: UCI Cyclo-cross WC, women & men elite, Pont-Château, Frankrike

25.-27.: UCI Track WC, Hong Kong

27.: UCI Cyclo-cross WC, women & men elite, Hoogerheide, Nederland

FEBRUAR:

2.-3.: UCI Cyclo-cross World Championship

27. februar- 3. mars: UCI Track World Championship

MARS:

10.-17.: Paris - Nice

25.-31.: Volta Ciclista a Catalunya

APRIL:

07.: Flandern rundt

14.: Paris-Roubaix

21.: Amstel Gold Race

24.: La Flèche Wallonne

28.: Liège-Bastogne-Liège

MAI:

01.: Eschborn - Frankfurt

2.-5.: Tour of Yorkshire

JUNI:

9.-16.: Critérium du Dauphiné

15.-23.: Tour de Suisse

JULI:

6.- 28.: Tour de France

AUGUST:

15.-18.: Arctic Race of Norway

24. august-15. september: Spania Rundt

SEPTEMBER:

22.- 29.: Sykkel-VM, Yorkshire, England

OKTOBER:

06.: Paris-Tours

Sendeskjema: Tour Down Under

  • Søndag 13. januar: Down Under Classic: 07.10-08.30 (TV 2 Sport 2/Sumo (reprise kl 18.10))
  • Tirsdag 15. januar: 1. etappe Tour Down Under: 03.00-05.20 (TV 2 Sport 2/Sumo)
  • Onsdag 16. januar: 2. etappe Tour Down Under: 03.30-05.50 (TV 2 Sport 2/Sumo)
  • Torsdag 17. januar: 3. etappe Tour Down Under: 03.00-05.30 (TV 2 Sport 2/Sumo)
  • Fredag 18. januar: 4. etappe Tour Down Under: 03.00-05.20 (TV 2 Sport 2/Sumo)
  • Lørdag 19. januar: 5. etappe Tour Down Under: 03.30-06.20 (TV 2 Sport 2/Sumo)
  • Søndag 20. januar: 6. etappe Tour Down Under: 01.30-05.50 (TV 2 Sport 2/Sumo)

    ​ *Tour Down Under går i reprise hver dag kl 09 og 20, bortsett fra 17/1 hvor reprise er kl 21.45

– Flandern Rundt og Paris-Roubaix er vårsesongens to topper. Dette er ritt som er tettpakket med historie og som mange store syklister setter så høyt å vinne. Det blir også spennende å se hvordan nyvinningen Tour of Norway blir. Nå er dette rittet slått sammen med Tour des Fjords. Alt ligger til rette for god internasjonal deltakelse ettersom det er få andre ritt ute i den store sykkelverden i slutten av mai. Dette er også et utstillingsvindu for norske ryttere, som ønsker å ta steget ut, svarer Paasche og legger til:

– Men den ultimate satsingen vår er jo Tour de France, så det er klart at også dette henger høyt.

– Med andre ord så gleder du deg til alt?

– Hehe, ja! Jeg synes jo også det er veldig gøy med Tour Down Under, fortsetter Paasche - som må opp midt på natten for å kommentere de seks etappene i Australia, som starter 03.00 natt til tirsdag 15. januar.

Til Tour de France for 27. gang

TV 2s sykkeleksperter, Johan Kaggestad og Dag Otto Lauritzen, har også store forventninger til den kommende sesongen.

– Det er vanskelig å skille de forskjellige rittene, for det er så mye som peker seg ut. Men hvis jeg skal velge en ting så gleder jeg meg mest til Tour de France. Dette blir 27. gang jeg skal til Frankrike i juli, åtte ganger som rytter, resten for TV 2. Og det er rett og slett fascinerende å være der. I år så blir det spennende å se hvilke roller Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff får. Begge møter større konkurranse innad i lagene sine denne sesongen. Jeg håper ikke dette nøytraliserer våre to største stjerner, men at det skjerper dem. Jeg tror fort at en type som Kristoff kan vinne på Champs-Élysées, slik han gjorde det i fjor, sier Dag Otto Lauritzen.

Kaggestad trekker også frem Tour de France som et høydepunkt, men i år er det VM som er «Ridderens» største høydepunkt.

– Det kommer til å bli ellevilt i Yorkshire. Vi kommer til å bli vitne til et enormt publikumshav, slik det var da Tour de France startet i samme område i 2014. Jeg tipper også at Kristoff kommer til å stikke av med en av medaljene på fellesstarten, sier Kaggestad.

Mye på spill

Aldri har Norge hatt flere proffer enn i år.

Anført av Kristoff og Boasson Hagen så er antallet nå oppe i 14 norske ryttere på de to øverste nivåene.

– Det står veldig mye på spill for mange av de norske proffene i 2019, sier Christian Paasche, og følger opp med denne analysen:

– Kristoff har fått en kjempeutfordring når som Gaviria har kommet inn i laget og krevd hans plass. Det betyr at Alexander trolig kommer til å få en annen rolle enn han har hatt. Jeg håper det tenner ham noe voldsomt. Edvald har fått en del konkurrenter i laget. Dimension Data har styrket seg med flere ryttertyper som er like ham, som sklir rett inn og tar den prioriterte rollen som han har hatt i klassikerne. Hvordan takler han dette? Det blir spennende å se om Carl Fredrik Hagen fortsetter fremgangen han har hatt i voksen alder. Det blir også gøy å se hvordan det går med Rasmus Fossum Tiller i Dimension Data. Jeg er også spent på Kristoffer Halvorsen, som fikk et tøft møte med proffverden i sin første sesong for Sky. Og hva med Daniel Hoelgaard, som vi omtrent ikke hørte om i hele fjor? For Sondre Holst Enger er det litt nå eller aldri. Litt av det samme opplever jeg at det er for Odd Christian Eiking. Han har et kjempepotensiale. Den jeg er minst bekymret for, er Amund Grøndahl Jansen. Av de norske proffene så var han i 2018 den som leverte best ut fra rollen i laget, så han er klink, sier Paasche.

– Det ble aldri noe tomrom etter Thor Hushovd på grunn av Kristoff og Boasson Hagen. Vi har levd godt på dem i noen år, men nå trenger vi påfyll av resultater fra andre for at interessen skal holde seg like stor, mener TV 2s sykkelkommentator.

Lik TV 2 Sporten på Facebook