Sagaen rundt Haugesund-treneren som ønsker seg til Rosenborg, tok av før helgen. Søndag kveld ble det brudd i forhandlingene om en kompensasjonssum for Horneland og assistenten Karl Oskar Emberland. Rosenborg har tilbudt 1,1 millioner kroner for trenerne.

– Jeg kan fortelle at vi høynet vårt bud litt og har ikke lyktes med å komme i mål. Det var ganske stor avstand, sier Ivar Koteng til TV 2.

– Hva var budet dere kom med?

– Det vil jeg ikke si. Det var en del over det vi snakket om på fredag, for å prøve å bli enige, men vi lyktes ikke. Det er nå en avstand mellom de to partene som gjør at vi ikke greier å bli enige.

Det samme bekrefter FKHs styreleder til TV 2 etter årets første Haugesund-trening.

– Vi hadde den siste dialogen med Rosenborg søndag kveld. Det lyktes ikke å bli enige da, og på bakgrunn av det er det stopp, sier Leiv Helge Kaldheim.

RBK: Oppsigelsestid 1. mars

Før helgen ble det sådd tvil rundt når oppsigelsestiden til Horneland går ut. Jusprofessor Hans Fredrik Marthiniussen mener Horneland er bundet til Haugesund frem til 1. mars. Rosenborg og treneren står derimot fast på at han er RBK-klar 1. februar.

– Har det noe å si for oppkjøringen at han ikke får startet før 1. februar?

– Ja, det har litt å si, men ikke noe voldsomt. Det er slik verden er og da forholder vi oss til det. Det er klart at det beste ville vært om han var her, sier Koteng og legger til:

– Det er litt rart at Haugesund ikke er villige til å slippe ham. De har jo egentlig ikke bruk for ham... Men slik er det.

– Trist

Haugesunds styreleder har fortsatt et lite håp om at klubbene kan bli enige om en kompensasjon.

– Vi er optimister i Haugesund og har en klar tanke om at denne saken skal kunne løses, sier han til TV 2.

Like positiv er ikke Rosenborgs styreleder. Der er det nemlig ikke snakk om noe nytt bud på trappene.

– Nei, nå er avstanden så stor at nå tror jeg vi venter, så er det plutselig første februar.

– Det ble mye styr i denne saken. Hva tenker du om det?

– Det er ikke sånn at man ønsker styr, men den gangen her ble det slik. Det er litt trist at det ble sånn, men sånn er det, sier Ivar Koteng.