Blackhawks satte Martinsen på overgangslista

Chicago Blackhawks har plassert Andreas Martinsen på overgangslista, melder The Athletic. Dermed har øvrige NHL-lag sjansen til å hente ham vederlagsfritt.

KAN BLI KLUBBSKIFTE: Andreas Martinsen får forlate Chicago Blackhawks vederlagsfritt. Foto: Nam Y. Huh
KAN BLI KLUBBSKIFTE: Andreas Martinsen får forlate Chicago Blackhawks vederlagsfritt. Foto: Nam Y. Huh

De andre lagene i ligaen har 24 timers frist til å sikre seg Martinsen etter at han ble plassert på «waivers». Om ingen henter ham, havner han sannsynligvis i Blackhawks' farmerlag i Rockford, der han spilte mye av forrige sesong.

Martinsen har spilt 24 kamper denne sesongen og står med ett mål og tre assist. Han fikk spilletid i Winter Classics-kampen i South Bend 1. nyttårsdag foran 76.126 tilskuere, men Blackhawks vraker ham i stallen for å gjøre plass til Drake Caggiula, som ble hentet i en byttehandel med Edmonton Oilers i romjula.

Caggiula har fortsatt ikke sluttet seg til sin nye klubb ettersom han venter på arbeidsvisum til USA.

Martinsen gjorde en god innsats for Blackhawks etter at han ble hentet opp fra Rockford IceHogs mot slutten av forrige sesong, og han signerte i sommer en ny ettårskontrakt verd 650.000 dollar. Han har denne sesongen vært inn og ut av fjerderekka, der han har alternert med John Hayden, ifølge secondcityhockey.com.

Ved siden av Mats Zuccarello i New York Rangers er Martinsen eneste nordmann i NHL.

(©NTB)