AVLYST: Pressekonferansen med Eirik Horneland er avlyst.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
AVLYST: Pressekonferansen med Eirik Horneland er avlyst. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

RBK avlyser pressekonferanse: Horneland slår tilbake

Full konflikt: Eirik Horneland slår tilbake mot Haugesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pressekonferansen med Eirik Horneland er avlyst. Det melder Rosenborg på Twitter.

Rosenborg skulle etter planen presentere sin nye trener fredag kl.12.00, men pressekonferansen ble avlyst like før kl.11.00.

Torsdag annonserte Rosenborg at Horneland har signert en toårskontrakt med trønderne. Det mener Haugesund de ikke kan gjøre og at klubbene ikke har kommet til enighet.

Les sakens kjerne nederst!

Det er altså full strid mellom Haugesund og Rosenborg om de to trenerne Eirik Horneland og Karl Oskar Emberland (Hornelands assistenttrener i Haugesund). Horneland sier selv i en pressemelding fredag at han ikke opptrer illojalt.

– FK Haugesund og jeg ble tidligere i høst enige om endrede vilkår for min trenerstilling. De nye vilkårene gjelder fra 1. januar 2019. Fra denne dato gjelder følgende oppsigelsesadgang i: Under arbeidsforholdet og etter utløpet av prøvetiden gjelder en gjensidig oppsigelsesfrist på 1, måned, regnet fra og med utløpet av kalendermåneden oppsigelsen fant sted, sier Horneland i en pressemelding fredag.

– Denne bestemmelsen har jeg forholdt meg til. Men det gjør ikke FK Haugesund som overraskende anser seg uforpliktet av den nye avtalen med tilhørende oppsigelsesadgang.

– Jeg ser nå fram til å begynne som ny trener for Rosenborg BK etter oppsigelsesperiodens utløp, sier Horneland.

– FK Haugesunds terminering av avtalte rettigheter i et eksiterende og løpende arbeidsforhold er uten støtte faktisk eller rettslig og er ugyldig, sier advokat Erik Flågan som representerer Horneland i saken.

Dette mener Haugesund:

Eirik Horneland hadde kontrakt med Haugesund frem til 30. november 2019. I oktober 2018 inngikk Horneland og Haugesund en ny treårskontrakt. Den nye kontrakten hadde en klausul, men som ikke gjaldt ved bytte av klubb, men av andre årsaker. Da Rosenborg kom på banen terminerte Haugesund denne kontrakten, og mener at det er den gamle (til 30.november 2019) som gjelder. Den kontrakten har ingen klausuler som gjør at RBK kan hente Horneland, med mindre han blir frikjøpt. Dersom Horneland skal bli RBK-trener nå, må RBK betale en sum, som Haugesund må godta. Budet fra RBK har ikke blitt akseptert.

Dette mener Rosenborg:

Det er den nye treårskontrakten til Horneland som gjelder. Klausulen gjør det mulig for Horneland å si opp avtalen med én måneds oppsigelsestid. RBK mener at de dermed ikke trenger å inngå en avtale med Haugesund, men med Horneland selv.