SONINGEN ER I GANG: Nicklas Bendtner la ut et bilde med fotlenken sin (innfelt) på Instagram. RBK-spissen skriver bok mens han soner dommen.
SONINGEN ER I GANG: Nicklas Bendtner la ut et bilde med fotlenken sin (innfelt) på Instagram. RBK-spissen skriver bok mens han soner dommen. Foto: Scanpix / Instagram

Bendtner viste frem fotlenken og kom med avsløring

Nicklas Bendtner skriver bok mens han soner voldsdommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag begynte Rosenborg-angriper Nicklas Bendtner soningen etter å blitt dømt til 50 dagers fengsel for vold.

– I dag kom det et par representanter fra Kriminalomsorgen og satte denne på min ene ankel. Den skal være på de neste 50 dagene, mens jeg betaler tilbake til samfunnet for min involvering i en på alle måter ergerlig episode en sen kveld i september, skriver Bendtner på Instagram.

Der har han også har lagt ved et bilde av fotlenken.

– Jeg skulle selvsagt ønske at alt dette ikke hadde skjedd. Både for min og den involverte taxisjåføren, som i etterkant mistet jobben sin. Uansett hvordan han oppførte seg, og hva han sa, er det ikke noe jeg ønsket for ham, fortsetter Bendter.

– Blir sikker aldri enig i dommen

RBK-angriperen innrømmer at det gikk altfor langt den skjebnesvangre kvelden i København.

– Det er uten tvil mange andre og bedre måter at hver enkelt av oss kunne ha løst vår uenighet på. I stedet sporet det av. Hvis jeg bare hadde betalt det beløpet taksameteret viste, ville kanskje ikke jeg og kjæresten min blitt forfulgt av en bil med en rasende fører bak rattet. Og jeg ville ikke endt med å treffe den beslutningen, som jeg måtte ta på et brøkdels sekund, mens alt kokte, skriver han.

Dommen han nå soner er han uansett fullstendig uenig i. Bendtner skriver at han droppet anken for å bli ferdig med soningen før sesongstart.

– Jeg er ikke og blir sikkert aldri enig i dommen i byretten, men jeg har droppet å anke fordi jeg gjerne vil være parat å vise meg frem fra sesongstart i Rosenborg. Det fortjener den mest varme og lojale arbeidsgiver jeg har opplevd hittil i karrieren min, skriver han.

Bendtner har vært i søkelyset på godt og vondt gjennom hele karrieren, men danske kjenner seg ikke igjen i mye av det som sies og skrives om ham.

– Nå har jeg på en måte blitt forært en sjanse til å tenke meg grundig og uforstyrret om. Det er ikke noen hemmelighet at jeg lagt fra kan kjenne meg igjen meg selv i det avis, hjemmesider og folk på sosiale medier skriver om meg og dømmer meg på. Men motsatt har jeg også lært at jeg sjelden får noe annet enn bekymringer og mistro ut av å kommentere på eller rett usannheter, direkte løgn eller rykter som er helt ute, skriver han.

Se dette innlegget på Instagram

Swipe til venstre for tekst

Et innlegg delt av Nicklas Bendtner (@bendtner14)

Skriver bok

Derfor har han nå bestemt seg for å fortelle sin egen historie.

– Samtidig trenger jeg å forstå hvorfor min vei gjennom livet frem til nå har vært så kronglete som den har vært. Hvorfor den har vært så actionfylt, ujevn og uforutsigbar. Fylt med oppturer og nedturer. Det er heldigvis aldri for sent å lære noe og ruste seg for fremtiden. Derfor har jeg besluttet å samle de historiene som i snart 31 år har skapt meg på godt og vondt. Det har jeg tenkt å gjøre i en bok, der fortellingen ikke blir drevet av spekulasjoner og sensasjoner, men av min meget solid hukommelse (tro det eller ei!) og en åpenhet, som ellers ikke er spesielt typisk i toppfotballen, skriver Bendter.

Han avslører ikke hvem som skal skrive boken, men arbeidet begynner umiddelbart.

– Tillit er noe som med årene er blitt et ømt punkt for meg. Derfor har jeg forsøkt å finne den rette til å hjelpe meg med oppgaven. En forfatter som ikke bare kan sitte ned og skrive og høre, men som har vist at han er til å stole på og ikke er redd for å stille de vanskelige spørsmålene som må til for å få et troverdig og brukbart resultat. Vi begynner arbeidet i dag, og jeg går den kommende tiden i møte med forventning og nervøsitet, for man vet aldri om det fremdeles gjemmer seg et par indre demoner et sted der inne … Men heldigvis tror jeg også at det gjemmer seg en rekke fremragende gjensyn, minner og fotballøyeblikk, som det blir stort og deilig å børste støvet av,