Haugesund: – Vi er ikke enige med Rosenborg

PRESENTERT SOM RBK-TRENER: Men i Haugesund freser man mot trønderne, ettersom klubbene ikke har kommet til enighet.
PRESENTERT SOM RBK-TRENER: Men i Haugesund freser man mot trønderne, ettersom klubbene ikke har kommet til enighet. Foto: Ekornesvåg, Svein Ove
FKH avviser at de har kommet til enighet med Rosenborg om trener Eirik Horneland, og mener trønderklubben har opptrådt «særdeles uprofesjonelt».

Torsdag bekreftet Rosenborg på sine nettsider at Eirik Horneland er klubbens nye hovedtrener, og at han har skrevet under på en ny toårskontrakt.

Han får også med seg assistent Karl Oskar Emberland med seg fra FKH.

Men i Haugesund er man langt fra fornøyd med trøndernes fremferd.

– I går ettermiddag/kveld fikk vi en henvendelse fra Rosenborg med et ønske om et møte i dag morges, hvor det ble gjennomført. Utover dagen har det vært konkrete forhandlinger mellom partene. Vi opplever at vår siste henvendelse til Rosenborg ikke ble besvart, men at de istedenfor gikk ut og presenterte sine nye trenere, våre kontraktsbundne trenere, sier styreleder Leiv Helge Kaldheim til TV 2.

– Hva tenker du om det?

– Vi føler det er særdeles uprofesjonelt og vi tenker én ting i forhold til FK Haugesunds situasjon, men det er andre klubber i Norge som opererer på det samme nivået som oss, og som bør ta dette til ettertanke, når Rosenborg, som Norges største klubb våger å opptre på denne måten overfor oss andre, sier Kaldheim.

– Vi er ikke enige

Han bekrefter til TV 2 at Haugesund ikke har kommet til enighet med Rosenborg om å slippe treneren.

– Det har du helt rett i, vi er ikke enige om det.

– Hvor har det stoppet her?

– Vi var i en dialog med Rosenborg, men vi har ikke fått svar på den siste henvendelsen, der vi besvarte deres tilbud, sier Kaldheim.

– Var det en aksept på det de har tilbudt?

– Nei, dagen for vår del er brukt til å belyse fakta og da oversende Rosenborg de kontraktene vi sitter på med vår trener Eirik Horneland. Vi har følt behov for å klargjøre situasjonen enda tydeligere for dem. Vi har vært av den oppfattelsen at de ikke har vært klar over de kontraktene som Eirik Horneland har signert med FKH. Siste mailen er ikke besvart av Rosenborg, de har tvert i mot valgt å se bort fra den og gå ut og presenterer Horneland som deres nye trener, sier Kaldheim.​

Koteng: – Vi trenger ikke bli enige

RBK-styreleder Ivar Koteng bekreftet at klubbene ikke har kommet til enighet.

– Vi har prøvd å bli enige om en kompensasjon for oppsigelsestiden til trenerne. Det har vi ikke lyktes med. De vil begynne hos oss når oppsigelsestiden er gjennomført, sier han til TV 2.

– Kontrakten varer i elleve måneder til, er det elleve måneder til de blir Rosenborg-trenere?

– Jeg vil ikke kommentere akkurat det, men ut fra kunnskapen vi har starter de 1. februar.

– Hva er årsaken til at dere offentliggjør dette uten at dere er kommet til enighet med Haugesund?

– Vi trenger ikke å bli enige med Haugesund. Da kan de bli i Haugesund ut oppsigelsestiden og begynne hos oss 1. februar, sier Koteng.

Han avviser at RBK har opptrådt respektløst.

– Vi opptrer som vi gjør overfor alle ansatte når man ansetter folk. Man blir interessert i hverandre, så får man et tilbud, aksepterer og sier opp stillingen sin. Så blir man ansatt.

– Du føler ikke det har skjedd på en ufin måte?

– Det greier jeg ikke å skjønne, sier Koteng.​

RBKs styreleder håper likevel at klubbene skal bli enige, slik at Horneland og Emberland er på plass tidligere enn 1. februar.

– Vi har svart på henvendelsen fra Haugesund. Vi har som intensjon å bli enige om dem slik at de kan starte før 1. februar. Om vi ikke blir enige, er ikke det noe stort problem. Da begynner de 1. februar, sier Koteng, som ikke vil snakke om hvor stor kompensasjon det eventuelt dreier seg om.

– Uoppsigelig kontrakt

Haugesund hevder det ikke er noen klausuler i Hornelands kontrakt som gjør at RBK kan hente ham.

– Vi har en treårskontrakt med Eirik Horneland og det gjenstår 11 måneder av den.

– Det er ingen klausuler som gjør at Horneland kan bli Rosenborg-trener?

– Nei, det er en uoppsigelig kontrakt som ikke gjør det mulig for Horneland å bli verken Rosenborg-trener, eller trener for noen andre enn FK Haugesund, med mindre den eventuelle klubben har frikjøpt ham fra den kontrakten.

– Det har ikke Rosenborg gjort?

– Nei, det har ikke Rosenborg gjort.

– Hva tenker du om Rosenborgs oppførsel?

– Som nevnt er dette til ettertanke for Haugesund og andre klubber på vårt nivå. Vi konkurrerer med Rosenborg, vi er i en situasjon hvor vi skal ut i Europa, i likhet med Rosenborg, og forsvare Norges ære. Når man da opplever at Rosenborg opptrer på denne måten overfor våre trenere, så er det særdeles uheldig. Man må ha respekt for de kontraktene som er inngått klubbene imellom, og vi føler her at Rosenborg slettes ikke har opptrådt profesjonelt.

– Har dere blitt presset av Rosenborg?

– Vi føler ikke at presset har vært uhåndterbart, men det vi synes er uhåndterbart er at underveis i pågående forhandlinger så velges det å ta et skritt til side å presentere våre trenere som sine trenere. Det er uheldig for forholdet mellom Rosenborg og FK Haugesund.

Varsler etterspill

– Vil dette få ettervirkninger?

– Rosenborg har allerede fått en tilbakemelding på hvordan vi vil ta denne saken videre, så ja, dette kommer til å få ettervirkninger.

– På hvilken måte?

– Det ønsker ikke jeg gå nærmere inn på nå. Det har vi redegjort overfor Rosenborg, sier Kaldheim.

Det er ikke noe RBKs styreleder frykter.

– Jeg kan ikke uttale med om det. Jeg har ingen grunn til å skjønne hva det skulle være, sier Koteng.

Haugesunds styreleder har ingen problemer med å skjønne hvorfor klubbens trener ønsket å gå til RBK.

– Jeg har ingen problemer med å forstå at Eirik Horneland, som den topptreneren han er, ser det som en mulighet for sin del å melde overgang til Norges største klubb. Men vi hadde håpet at han respekterte den kontrakten som han står i, og at Rosenborg hadde gjort opp for sine forpliktelser mot FK Haugesund før det skjer. Vi skal ha respekt for at trenere og spillere ønsker nye utfordringer, og det er ikke det dette saken står om. Men man må gjøre opp for seg i forhold til eksisterende klubb.

Nå ønsker han Horneland lykke til i Trøndelag.

– Vi er store nok her i Haugesund til å ønske Eirik masse lykke til som Rosenborg-trener, hvis det blir et faktum, men sånn som saken nå står, så er det klart at vi skulle gjerne ønske at Rosenborg hadde gjort opp for seg i forhold til vanlig kutyme, avslutter Kaldheim.

Lik TV 2 Sporten på Facebook