Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Man. City mot Liverpool på TV 2 Sport Premium og Sumo torsdag fra kl. 20.00.

Liverpool betalte om lag en halv milliard kroner for å få tak i Fabinho fra Monaco, men det tok lang tid før han fikk spille.

Den brasilianske 25-åringen har etter hvert spilt seg varm i trøyen. I storkampene mot både Manchester United og Arsenal i og rundt jul var Fabinho foretrukket foran klubbens kaptein, Jordan Henderson.

– Fabinho har vært meget god etter å ha blitt sluppet løs, og Liverpool ser bare bedre og bedre ut, sier TV 2s fotballekspert Brede Hangeland i Premier League-studio lørdag.

Før 2016/17-sesongen ble Jordan Henderson flyttet fra indreløper til midtbaneanker av Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Lucas Leiva og Steven Gerrard har også spilt i rollen de siste årene, men mange vil mene at Liverpool har savnet Javier Mascherano siden argentineren meldte overgang til Barcelona i august 2010.

– Klopp oppgraderte keeper- og midtstoppeplassen med to som alltid er på plass i Alisson Becker og Virgil van Dijk, men han ventet med Fabinho. Nå er han inne på laget og i fulle omdreininger. Han er en bedre utgave av Jordan Henderson, sier Brede Hangeland. ​

– Den viktigste rollen

Den tidligere Fulham- og Crystal Palace-spilleren peker på hvor viktig den defensive midtbanerollen er i et lag.

– Når du angriper med så mange spillere som Liverpool gjør, må du velge rett tidspunkt for å sette inn trøkket i «gegenpresset». Timingen er helt avgjørende. Han er ikke en oppgradering bare fordi han er en defensiv sliter, men han har også ferdigheter og blikk fremover på banen. Han kan sette i gang klassespillerne i offensive posisjoner, sier Brede Hangeland.

– Han er en sjelden kombinasjon av det defensive og det offensive i en rolle som er den absolutt viktigste i et lag. Skal du vinne Premier League, må du ha en solid fyr i ankerrollen, fortsetter han.

16 kamper og ett mål

Fabinho har til sammen spilt 16 kamper denne sesongen. Mot Newcastle andre juledag scoret han sitt første og foreløpig eneste mål for Liverpool.

Slik forklarte Jürgen Klopp vrakingen av Fabinho tidligere i sesongen:

– Han kom fra en annen liga og spilte i et helt annet system enn det vi bruker, så det tar tid. Planen var og er fortsatt at han skal gjøre oss bedre.

Fabinho var ikke en del av Brasils VM-tropp, men han har vært inne i varmen under landslagssamlingene i høst. Da har han spilt på høyrebacken. Han var tidligere høyreback, men ble omskolert til midtbanespiller i Monaco.