Tottenham med ellevill målfest: – En maktdemonstrasjon av de sjeldne

Tottenham lå under mot Everton, men så våknet det offensive artilleriet til Mauricio Pochettino.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Everton - Tottenham 2-6

Etter Evertons drømmestart snudde Tottenham kampen fullstendig. Tre mål på 15 minutter i første omgang drepte kampen og Mauricio Pochettinos mannskap ga seg ikke før de vant hele 6-2 på Goodison Park.

Se alle scoringene i videovinduet øverst!

– Everton skulle vise hvor gode de var, men i stedet blir de utklasset av Tottenham og det er vondt for Marco Silva. Det er en maktdemonstrasjon av de sjeldne, sa TV 2s kommentator Peder Mørtvedt.

Dermed har Tottenham fått en luke på fem poeng ned til Chelsea på fjerdeplassen, og er bare to poeng bak Manchester City. Samtidig er Spurs fremdeles seks poeng bak Liverpool som leder Premier League etter 18 serierunder.

– Alle snakker om Liverpool og Manchester City, men vi har stått på og gjør det bra – slik vi vanligvis gjør, sier Kane til Sky Sports etter maktdemonstrasjonen.

– Liverpool og City er favorittene til å kjempe om Premier League-tittelen. Vi er i en god posisjon, men det er mange kamper igjen å spille, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino, som var svært fornøyd etter 6-2-seieren.

– Jeg er så fornøyd og så glad. Vi kom fra en virkelig tøff kamp mot Arsenal på onsdag og i dag var laget så fulle av energi. Vi spilte virkelig bra fotball. Det var fantastisk. Når man spiller slik som det der må man bare være stolt, sier Pochettino til Sky Sports.

Emosjonell feiring

Etter 20 minutter flikket Gylfi Sigurdsson ballen gjennom til Dominic Calvert-Lewin som holdt unna og fant Theo Walcott inne i feltet som enkelt plasserte ballen i mål. Den tidligere Arsenal-spilleren hadde en emosjonell feiring der han hedret sin bestefar som nylig har gått bort.

Men så syv minutter senere løp Heung-Min Son i duell med Kurt Zouma mot Evertons mål, da gikk Everton-keeper Jordan Pickford ut og krasjet i Zouma. Dermed kunne Son plassere ballen i åpent mål fra skrå vinkel, og lagene var like langt. Klar keepertabbe mener TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Zouma har full kontroll, og Pickford skal aldri være der ute. Det er Pickfords sin feil, når forsvarspiller er i duell, i hvert fall her når han leder med 2-3 meter, så skal keeper være støttespiller inne ved mål. Her står han høyt i utgangspunktet, og så blir han usikker og tar steget frem, i stedet for å stå i mål, denne må Pickford ta på sin kappe, sier Myhre om utligningen på Goodison Park.

Alli sendte Tottenham i ledelsen

Etter 35 minutter var det mer Tottenham. Moussa Sissoko spilte Son lekkert gjennom Everton-forsvaret, Sør-Koreanerens avslutning reddet Pickford, men returen endte perfekt for Dele Alli som banket inn ledermålet ti minutter før hvilen.

Etter Evertons drømmestart gikk det bare nedover for hjemmelaget. Son fikk frispark etter å ha blitt tråkket av skoen 20 meter fra mål. Kieran Trippier banket til og traff stolpen. Harry Kane var helt alene på returen og satte inn bortelagets tredje, fire minutter før pausen.

Dele Alli fikk seg en trøkk i duell med Pickford på slutten av omgangen, og ble erstattet i pausen av Erik Lamela. Og i andre omgang kom det mer fra bortelaget.

Dansk praktscoring

Bare tre minutter ut i andre omgang datt en klarering perfekt til Christian Eriksen. Dansken la seg til siden og dunket til på volley. Ballen suste i en snorrett linje like over gresset og i hjørnet bak en utspilt Jordan Pickford.

Målfesten bare fortsatte på Goodison. Et par minutter senere vendte Gylfi Sigurdsson vekk to Tottenham-spillere, før han passerte to til og sendte ballen i lengste hjørnet bak Hugo Lloris.

Men bortelaget hadde mer å gå på. Erik Lamela spiller Heung-Min Son lekkert gjennom. 26-åringen gjorde ingen feil alene med Pickford, og det stod 5-2 etter en time spilt.

Med litt under 20 minutter igjen kom Tottenham fremover atter en gang, Son la inn til Harry Kane som enkelt plasserte inn 6-2.

– For en Tottenham-kamp. For en Tottenham-kamp! Det er et mønsterangrep, utbrøt kommentator Peder Mørtvedt.

Det er første gang Tottenham scorer seks mål i Premier League-kamp siden de vant 7-1 over Hull City mai 2017.

Tottenham skrudde ned tempoet på slutten og det ble ikke syv mål denne gangen, men det ble en overbevisende 6-2-seier for Pochettino og Tottenham.