EVERTON-PROFIL: Bernard er blitt fast inventar i Evertons førsteellever. Her fra kampen mot Watford tidligere denne måneden.
EVERTON-PROFIL: Bernard er blitt fast inventar i Evertons førsteellever. Her fra kampen mot Watford tidligere denne måneden. Foto: Andrew Yates/Reuters

Everton-profilens krevende oppvekst:

– Jeg måtte ta medisiner for å vokse

Everton-profilen forteller om oppveksten i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Everton - Tottenham på TV 2 Sport Premium og Sumo fra kl. 16.30

Han er kun 165 centimeter høy, men den brasilianske teknikeren Bernard har kjempet seg inn i startoppstillingen til Everton i Premier League.

Etter sommerens overgang fra Sjakhtar, har 26-åringen begynt å vise seg frem for hjemmepublikum på Goodison Park.

I et åpenhjertig intervju med Daily Mail forteller midtbanespilleren om oppveksten i Brasil.

– Jeg fikk behandling for størrelsen min da jeg var yngre, og det var veldig dyrt. Min far hadde egentlig ikke råd til det, men på en eller annen måte fant han ressurser til å hjelpe.

– Det var ikke veksthormoner. Det hadde mer å gjøre med kosthold og ernæring, forklarer brasilianeren.

– Jeg trengte medisiner og jeg måtte ha en spesiell sirup før jeg skulle legge meg. Med den medisinske hjelpen, førte det meg til de stedene jeg trengte. Faren min ser alltid fotball. Han elsker det. Han var drivkraften bak meg. I de øyeblikkende jeg nølte, fylte han meg med tro, forteller Bernard.

Trøbbel i Ukraina
​Etter å ha markert seg for Atlético Mineiro i hjemlandet, dro han til ukrainske Sjakhtar i 2013. Der ble han etterhvert en nøkkelspiller for den hardtsatsende klubben.

Bernard spilte Champions League-fotball med Sjakhtar. Her i duell med Manchester Citys Phil Foden i 2017. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky
Bernard spilte Champions League-fotball med Sjakhtar. Her i duell med Manchester Citys Phil Foden i 2017. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Men det var ikke bare positive opplevelser. Konfliktene i landet gjorde at klubben måtte flytte fra sin opprinnelige by.

– Vi mistet hjemmebanen vår, treningssenteret og alt mulig. Vi måtte reise for både hjemme- og bortekamper. Tenk hvor vanskelig det var for fansen. Vi hadde noen skikkelig vanskelige øyeblikk. Men når man har signert med en klubb, må man forplikte seg.

Oppsiktsvekkende overgang
​Sommeren 2018 bestemte Bernard seg for å se etter nye muligheter da kontrakten hans gikk ut. Mange ble overrasket da spilleren med 14 landskamper for Brasil endte i Everton.

FINT DRIV: Bernard, her i duell med Manchester Uniteds Ashley Young under kampen i oktober. Foto: AP Photo/Dave Thompson
FINT DRIV: Bernard, her i duell med Manchester Uniteds Ashley Young under kampen i oktober. Foto: AP Photo/Dave Thompson

– Jeg snakket med flere forskjellige klubber. Strukturen til Everton og de flotte tingene Marco Silva snakket om var nøkkelpunkter som påvirket meg. Nå er det opp til meg å spille bra.

Neste sjanse er søndagens hjemmemøte med Tottenham. Før kampen står Bernard med ti ligakamper, null mål og én assist for blåtrøyene.