SOLSKJÆRS GREP: Ekspertene hyller Ole Gunnar Solskjærs grep som fikk Manchester United til å spille til tider vakker offensiv fotball mot Cardiff. Foto: Geoff Caddick / AFP.
SOLSKJÆRS GREP: Ekspertene hyller Ole Gunnar Solskjærs grep som fikk Manchester United til å spille til tider vakker offensiv fotball mot Cardiff. Foto: Geoff Caddick / AFP.

Hyller Solskjærs offensive fotball

Ekspertene hyller måten Ole Gunnar Solskjær har fått Manchester United til å se ut.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sin første kamp som midlertidig manager for Manchester United spilte de røde djevlene til tider glitrende angrepsfotball og smadret Cardiff 5-1.

TV 2s fotballekspert, Petter Myhre, hyller grepene Solskjær har gjort.

– Han velger å gå høyere med vingbackene. Det ser vi tydelig at når både Luke Shaw og Ashley Young, som har sin styrker offensivt, nesten er høyest i banen. Når de flytter opp så mange spillere, to backer som er med hele veien og to balanserende midtbanespillere sammen med midtstopperne, da ser de mer ut som de andre topplagene, sier Myhre.

TV 2s ekspert mener gjenvinningen også er en nøkkel til at United ser bedre ut enn under José Mourinho.

– De tar et steg fremover, under Mourinho så vi de altfor ofte rygge bakover. Nå tar de et steg frem i stedet for å falle av. Det er trygt å falle av når de føler det er langt fram og det er et stort bakrom, nå tør dem å gå frem, det så vi flere eksempler av i denne kampen, sier han.

Brede Hangeland mener Ole Gunnar Solskjær har løftet laget mentalt.

– Vi snakket mye om starten til Ole Gunnar Solskjær, klarer han å inspirere spillerne til å bli mer offensive i tankegangen? Slik startet de og når de får to mål så raskt, så er det med å løfte laget mentalt, kommenterte Brede Hangeland underveis i kampen.

Han mener at spillerne ser klart mer komfortable ut på banen under Solskjær.

– Mange spillere trives klart bedre i denne litt mer risikofylte, men klart mer offensive spillestilen. Victor Lindelöf har vært fremme, Phil Jones har vært fremme og det er fire forskjellige målscorere, sier Hangeland.

TV 2s fotballekspert Petter Myhre trekker frem spesielt 3-1-målet til Manchester United som et eksempel på hvordan offensiv fotball er på sitt beste.

– Moderne angrepspill har vært i mange tiår. Det handler om plassbytter og motsatte bevegelser, ikke de stasjonere rigide hvor de bare holder samme posisjon. Dette er et kroneksempel på hvor vakkert og hvor bra det kan gjøres. Når du slipper fri offensive krefter, som har ferdighetene, og har den felles forståelsen om hvor de skal ende, og når Martial setter den så er det strålende, sier Petter Myhre.

Manchester United vant hele 5-1 over Cardiff i Solskjærs første kamp. Det er første gang siden Sir Alex Fergusons siste kamp (5-5 mot West Brom.) at United scorer fem mål i en Premier League kamp.