NY SEIER: Johannes Thingnes Bø tok sin femte verdenscupseier for sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
NY SEIER: Johannes Thingnes Bø tok sin femte verdenscupseier for sesongen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Thingnes Bø avgjorde brødreduell på siste runde

Johannes Thingnes Bø tok sin andre verdenscupseier på to dager da en russer ødela for dobbel Bø.

Johannes Thingnes Bø tok seieren på jaktstarten i Nove Mesto. 25-åringen vant med seks sekunder ned til russiske Alexandr Loginov. Tarjei Bø tok tredjeplassen 23 sekunder bak.

Dette var Thingnes Bø femte verdenscupseier for sesongen, men det kunne sett annerledes ut da det ble dramatikk før start. Ifølge NRK brakk armreimen til 25-åringen da han kledde på seg. Han måtte da bruke Synnøve Solemdals reim under jaktstarten.

– Det var kaos i dag, men det gikk fint til slutt. Det var som planlagt, egentlig. Jeg visste jeg ikke kom til å skyte fullt, sier Johannes Thingnes Bø til NRK.

Thingnes Bø startet jaktstarten med 21 sekunder forsprang og økte til hele 38 sekunder etter første skyting.

På den første stående skytingen gikk det verre for lillebror Bø. 25-åringen bommet to ganger, og da Tarjei Bø fikk fem treff, gikk brødrene i lag til siste skyting.

Der bommet begge på en hver, og russeren Alexandr Loginov hang seg på i kampen om seieren. På sisterunden hadde ikke Tarjei Bø mer å gi og lillebror Johannes Thingnes Bø stakk ifra med russeren på slep. Loginov klarte aldri å hente inn Thingnes Bø som tok seieren seks sekunder foran.

Martin Fourcade som ikke leverte under gårsdagens renn var langt bedre lørdag. Franskmannen skjøt 20 av 20 treff og endte på en femteplass.

Søndag er det fellesstart for herrene i Nove Mesto.