Tror Solskjær kan få jobben permanent: – Ser ikke hvordan han kan tape i denne situasjonen

Neil Warnock tror Ole Gunnar Solskjær har gode sjanser til å få United-jobben permanent.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Cardiff-manageren, som møter Solskjær og Manchester United lørdag, er ikke i tvil om at Solskjær har fått en svært sjelden sjanse.

– Det er beste jobben i hans liv, og han kan ikke tape! Når du er manager, så kan du som regel tape. Men jeg ser ikke hvordan han kan gjøre det i denne situasjonen. Han skal holde fortet, og gjør han det bra der, så får han fort et par år til. Men han får minst seks måneder, og hvis ikke går han tilbake til en fin jobb i Norge, sier Warnock i forkant av lørdagens Premier League-oppgjør.

På fredagens pressekonferanse, der Warnock snakket i overkant av 20 minutter, handlet nesten alt om trenersituasjonen i Manchester United.

– Tror du Solskjær kan få jobben permanent?

– Ja, absolutt. Hvis han får en fin rekke med resultater nå, så vil han kunne få det. Da vil det fort bli seks måneder og så en kontrakt på to-tre år, spår Warnock.

Han påpeker at folk ofte lar seg rive med av resultater.

Cardiff-manageren er heller ikke overrasket over at United-jobben gikk til nettopp Solskjær.

– Ikke i det hele tatt. Han var en helt der, en legende. For meg var det tre-fem navn som kom opp da United skulle ha ny manager. Jeg tenkte på Steve Bruce, Giggs og de folka der. Men Ole er en fin gutt som skal holde fortet nå. Han er en annen type manager. Og så er han Sir Alex´sin mann, sier Warnock.

Kritisk til spillernes makt

Cardiff-manageren tror Solskjærs væremåte kan bli en fordel når han skal prøve å få verdensstjerner som Paul Pogba og Romelu Lukaku til å prestere opp mot sitt beste igjen.

– Jeg tror ikke Solskjær blir en «normal» manager denne perioden. Han blir en av gutta, men med autoritet, sier Warnock

Han kom også inn på Solskjærs forhold til nettopp Pogba.

– Pogba er det største navnet, er ikke han? På grunn av det han kostet. Ole hadde han på undomslaget. Han vil passe på han. Han vet styrkene hans, sier Warnock - og kom også med det som kan tolkes som et stikk i retning nettopp Paul Pogba.

– Jeg er ingen sosial media-fan. Jeg er glad det ikke fantes i min karriere. Det er en managers mareritt, sier Warnock og sikter til at Pogba er svært aktiv på sosiale medier.

At forholdet over tid var anspent mellom nettopp Pogba og Jose Mourinho, er det ingen som helst tvil om.

– Det verste som fotballmanager, det er spillernes makt. Det er en fryktelig del av dette. Jeg har ikke noe problem med det her i Cardiff, men i Palace og QPR. Du kan ikke vinne den fighten. Du må bare forlate klubben, sier Warnock om spillernes makt.

– Kunne Mourinho gjort noe annerledes?

– Hvordan kan jeg fortelle Mourinho hva han skulle gjort annerledes? Han har oppnådd alt og er den beste manageren som har vært i England. Han har en utrolig merittliste. Noen ganger er det bare slik at man er på feil plass til feil tid. Jeg gleder meg heller til å se Jose i hans neste klubb. Da tror jeg at vi får se en annen Jose, sier Warnock.

Frykter United-stjernene slipper seg løs

Hans Cardiff kjemper for å holde seg i Premier League. Nå frykter den rutinerte manageren at Solskjær-ansettelsen skal gi United-stjernene et umiddelbart løft lørdag. Han tror det blir en annerledes taktisk kamp med Solskjær som manager.

– Definitivt. Ikke på grunn av at det er Solskjær og ikke Mourinho. Men fordi spillerne vil gjøre et poeng ut av det. Det kan gi dem frihet. Det er en spesiell situasjon, og de ønsker seg en god opplevelse. Det er slik jeg ser det den verste tiden å møte dem på. Det er så mange spillere som vil bevise noe, sier Warnock.

På pressekonferansen fleipet han litt om at Cardiff ofte har møtt klubber i nye situasjoner denne sesongen.

– Vi har vært uheldig med hjemmekampene våre. Vi møtte Southampton som hadde ny manager. Og vi møtte Leicester etter den tragiske ulykken. Så det eneste som er sikkert nå er at Pochettino blir blir manager i Tottenham et par uker til, siden vi først møter dem over nyttår, fleipet Warnock.

Samtidig, selv om han han mener Solskjær har lite å tape, legger ikke Warnock skjul på at januarvinduets overgangsvindu trolig blir nøkkelen Solskjær må løse for å forlenge United-drømmen.

– Det aller viktigste for alle er å vinne kamper. Det blir forventet at han vinner kamper, så det er ikke noen forskjell. Samtidig ser jeg for meg at han er inne og kiker på januarvinduet allerede. United må være med i teten. Men alle klubber har opp- og nedturer, så blir det interessant å se de neste tolv månedene. Du kan planlegge for det og det, men så skjer det noe helt annet. Alle vet at Solskjær ikke er sett ut som den permanente manageren, men folk blir revet med av resultater og jeg kan ikke se at Solskjær ikke får det, sier Warnock til TV 2 Sporten.