DEBUTERER: Ole Gunnar Solskjær debuterer som Manchester United-manager mot Cardiff lørdag kveld.
DEBUTERER: Ole Gunnar Solskjær debuterer som Manchester United-manager mot Cardiff lørdag kveld. Foto: Andrew Yates

Solskjær: – Jeg har en hårføner

Ole Gunnar Solskjær er ikke redd for å gi spillerne kjeft.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Cardiff-Manchester United lørdag fra kl. 18.00

Ole Gunnar Solskjær holdt sin første pressekonferanse som Manchester United-manager fredag formiddag.

Der pratet han om forholdet til Sir Alex Ferguson, det tette juleprogrammet og Paul Pogba.

Solskjær har fått med seg oppstyret rundt Instagram-innlegget som Pogba nylig slettet.

– Pogba er en strålende gutt
​Nordmannen er klar på at han ikke ønsker utenomsportslig tull på sosiale medier fra spillerne.

– Vi snakker om hva vi forventer og hvilke standarder vi skal ha på og utenfor banen. Du forbereder deg selvsagt før kamp. Jeg stoler på at guttene vet hva de skal gjøre og hjelpe laget. Alt er for å hjelpe laget. Verden har forandret seg. Jeg er ikke inne i dette med sosiale medier. Barna mine er det, smiler Solskjær, og legger til:

– Det er sunn fornuft for meg. Jeg har snakket med dem om det. Vi går fremover og har ett mål om å lykkes. Vi gjør det som et lag, sier han.

En av hans viktigste oppgaver for å få Manchester United tilbake på skinner er å få forløst potensialet i Pogba.

– Han er en VM-vinner, og han er en strålende gutt. Da jeg hadde ham som ung, var han alltid glad og fornøyd. Han har ikke endret personlighet. Han er en bedre spiller. Han er en jeg vil få det beste ut av. Jeg har så mange kvalitetsspillere jeg vil ha det beste ut av. Han er ikke ulik noen andre når det kommer til det, sier Solskjær.

– Kanskje jeg skal dra hårføneren ut av lommen?
​Mourinho hadde sin egen måte å håndtere konflikter med spillerne på. Luke Shaw, Alexis Sanchez og Pogba har alle fått føle Mourinhos kalde skulder i løpet av den siste perioden.

​Solskjær er ikke redd for å sette hardt mot hardt.

– Det er forskjellig hvordan vi behandler spillere. Manageren behandlet spillerne ulikt. Kanskje jeg skal dra hårføneren ut av lommen? Jeg har en hårføner, men den bruker jeg på meg selv, ler han, før han straks blir mer alvorlig.

– Jeg er ikke redd for å sette skapet på plass. Når ungene dine skuffer deg, får de kjeft. Man gir dem ikke sjokolade da, gjør man? Man behandler spillerne på samme måte man behandler barna sine. Man ønsker det beste for dem, man vil veilede dem og og hjelpe dem. Hvis jeg blir skuffet? Spør Noah, Karna, Elijah eller noen av spillerne jeg trente i Molde. Av og til må man fortelle dem hvilke standarder vi har, sier 45-åringen.