OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø har vunnet tre av tre sprintdistanser i verdenscupen denne sesongen.
OVERLEGEN: Johannes Thingnes Bø har vunnet tre av tre sprintdistanser i verdenscupen denne sesongen. Foto: Jure Makovec

Thingnes Bø med ny suveren sprintseier

Johannes Thingnes Bø har vunnet tre av tre sprintrenn denne sesongen.

Johannes Thingnes Bø gikk inn til seier i verdenscup-sprinten i Nove Mesto torsdag.

25-åringen har vunnet fire av seks verdenscuprenn. Thingnes Bø har vunnet tre av tre sprintrenn denne sesongen.

Nordmannen gikk gnistrende godt i sporet og skjøt fullt hus. Ut fra siste skyting gikk han med en ledelse på hele 48 sekunder.

Thingnes Bø gikk inn til en foreløpig ledelse på drøyt ett minutt. Det er 21 sekunder ned fra førsteplass til russiske Alexandr Loginov.

Det holdt til en klar seier.

Fransk kollaps

Martin Fourcade har en tung dag med hele fire bom totalt på standplass. På stående skyting kollapset Fourcade med tre bom.

Franskmannen ble nummer 43. Fourcade hadde hele to minutter og tolv sekunder opp til Thingnes Bø på førsteplass.

– Det var et fantastisk løp. Det var veldig godt å endelig få det fulle huset, spesielt i kampen mot Martin Fourcade, sa Johannes Thingnes Bø til NRK og la til:

– Det er vanskelig å si om jeg noen gang har vært i så god form. Vi har alltid knallgode ski, så der er vi best hele tiden. Når jeg skyter ti av ti i tillegg til å gå fort, så kan man jo legge to og to sammen og forstå at det går bra.​

Seieren er Thingnes Bøs 25. i verdenscupen. Den ga ham en herlig revansj etter marerittet med seks bom under sist helgs jaktstart i Hochfilzen.​

Tarjei Bø pådro seg én bom på første skyting, men gjorde en perfekt serie da han var inne for å skyte stående. Da luktet det et norsk brødrepar på pallen, men den muligheten forsvant idet eldstemann Bø fikk det småtungt under sisterunden.

Han krysset målstreken 1.08,8 minutter bak lillebroren. Det holdt til en åttendeplass. Martin Ponsiluoma overrasket stort og sørget for at tredjeplassen ble svensk. Han hadde 54,2 sekunder opp til toppen.

Sterk debut

Henrik L`Abée-Lund plaffet ned ti av ti blinker, men i likhet med Bø fikk han det litt tøft mot slutten. Han ble nummer ni og var 1.10,3 bak Thingnes Bø, mens Erlend Bjøntegaard og Vetle Sjåstad Christiansen begge måtte ta én strafferunde torsdag. Duoen endte på henholdsvis tiende- og 32. plass.

Med prikkfri skyting imponerte Johannes Dale i sin verdenscupdebut. Unggutten var i mål på en solid 15. plass. Sist helg tok han en knusende sprintseier i IBU-cupen, som er nivå to i skiskyting.

Lørdag står jaktstart på programmet i Tsjekkia. Skiskytterne avslutter 2018 med fellesstart lille julaften.