Disse kan overta Manchester United: – De kommer til å hente en topp, topp manager

– Manchester United får nå tid på seg til å hente en topp, topp manager til sommeren, sier Henning Berg til TV 2 Sporten. Her er de heteste kandidatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Manchester United opplyste tirsdag at manager José Mourinho har forlatt klubben med umiddelbar virkning.

Den 55 år gamle portugiseren fikk to og et halvt år i managerstolen i den engelske storklubben.

– Mourinho har på mange måter bedt om å få sparken med sin åpenbare kritikk av egne spillere og klubbens manglende handlekraft på overgangsmarkedet. Det sammen med dårligere resultater er jo lik sparken, sier TV 2-ekspert Petter Myhre til TV 2 Sporten.

Se ekspertene diskutere hvilken trenertype United nå trenger øverst!

Tidligere Manchester United-stopper Henning Berg er ikke overrasket over sparkingen.

– Ser man på resultatene i høst, og det faktum at laget er 19 poeng bak Liverpool på tabellen, samt alle konfliktene som har vært med Pogba, Martial og Valencia, og alle de andre tingene som ikke har stemt, så følte ledelsen at det måtte en forandring til, sier Berg til TV 2 Sporten, og legger til:

– Manchester United har ikke spilt United-fotball, det har vært mye negativitet i media, og det er derfor ikke en overraskelse at dette skjedde nå.

– Trenerskifte betyr ikke nødvendigvis suksess
Manchester United kommer til å utnevne en midlertidig manager som skal lede laget ut inneværende sesong. I mellomtiden skal klubbledelsen jobbe med å hente inn en ny permanent manager.

Petter Myhre mener Manchester United bør ha muligheten til å hente en ny manager fra øverste hylle.

– Men det er ikke slik at alt nødvendigvis ordner seg med et trenerbytte. Det gjordet det ikke etter at Moyes fikk sparken, og det gjorde det ikke etter at Louis van Gaal fikk sparken, sier Myhre.

– Ved at klubben henter en midlertidig manager så kjøper de seg tid. Men når en permanent manager skal ansettes så mener jeg at Manchester United bør hente en manager med en offensiv tilnærming, som kan sørge for at United går ut og styrer og dominerer kampene. En manager som kan få de offensive spillerne til å sprudle, konkluderer eksperten.

– De kommer til å hente en topp, topp manager
Henning Berg tror i likhet med Myhre at Manchester United kommer til å hente et attraktiv trenernavn når José Mourinho skal erstattes.

– De kommer til å hente en midlertidig manager ut sesongen, så får de tid frem til sommeren å hente inn en ny topp, topp manager, slår Berg fast.

Ifølge britiske medier, deriblant BBC, er navn som Zinedine Zidane, Mauricio Pochettino, Diego Simeone, Eddie Howe og Antonio Conte, alle potensielle kandidater som vurderes til jobben som ny Manchester United-sjef.

ESPN melder at Tottenhams manager Mauricio Pochettino skal være Manchester Uniteds førstevalg.

– Jeg tror en ny manager ser at det er spillere i United i verdensklasse, og bare må pushe dem i positiv retning. Men det blir viktig å treffe med en ny permanent manager, en som bygger en rød tråd i arbeidet sitt. De må finne en manager som bygger opp på rett måte, etter modell fra Manchester City, Liverpool og Tottenham, som er mønsterbrukene i Premier League akkurat nå, mener TV 2-ekspert Brede Hangeland.

Kommentator Øyvind Alsaker oppfordrer klubbledelsen til å tenke langsiktig.

– Jeg tror Manchester United første gang siden Ferguson dro ser at veien tilbake til toppen i England er lang. Nå tror jeg at de innser at det tar litt tid. Det kan være tungt å svelge, men klubbledelsen må gi den neste manageren litt tid. De må få orden på det sportslige apparatet og sørge for at de treffer på spillermarkedet, oppsummerer han.

Manchester United-supporter og tidligere Brann-spiller, Erik Huseklepp, har en klar favoritt til jobben.

– Jeg tenker Zidane. Han kommer fra Real Madrid med suksess. Der har han håndtert masse stjerner, og det var ganske så harmonisk i spillergruppen. Zidane vant også Champions League tre år på rad. Han er vant til store stjerner og virker å være en rolig og avbalansert type, sier han.

​​Disse kandidatene kan erstatte José Mourinho:

 • Michael Carrick
 • ​Zinedine Zidane
 • Mauricio Pochettino
 • Ryan Giggs
 • Leonardo Jardim
 • Antonio Conte
 • ​Diego Simeone
 • Eddie Howe
 • Lucien Favre
 • Massimiliano Allegri
 • Carlo Ancelotti
 • Didier Deschamps
 • Ole Gunnar Solskjær
 • Leonardo Jardim
 • ​Nicky Butt
 • Laurent Blanc
 • Joachim «Jogi» Löw
 • Roberto Martinez

​​