Shaqiri reddet Liverpool etter Alisson-brøler

Liverpools innbytter med to scoringer på sju minutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool-Manchester United 3-1

Liverpool slo Manchester United 3-1 i et høydramatisk oppgjør søndag.

Innbytter Xherdan Shaqiri ble den store helten for hjemmelaget. Første satte han inn 2-1 tre minutter etter at han kom på banen. Ti minutter før slutt økte han Liverpools ledelse til 3-1.

– Snakk om å skrive seg inn i historiebøkene til sin nye klubb. Det er dette oppgjøret man blir husket for. Det er disse kampene som sitter igjen hos supporterne, kommenterte Øyvind Alsaker etter sveitserens andre scoring.

Liverpool tok tilbake tabelledelsen med seieren. Merseyside-klubben er nå hele 19 poeng foran Manchester United. Og det er før sesongen er halvspilt.

– Meget fortjent. Hjemmelaget klart best i denne kampen, var Alsakers konklusjon ved kampslutt.

– Taklet ikke deres fantastiske intensitet
​José Mourinho mener laget hadde fått kampen inn i sin bane da Liverpool scoret sine to siste mål.

– Liverpool er et godt lag, men det er vanskelig når vi slipper inn de to målene på de tidspunktene de kom. Vår vanskeligste periode var de første tjue minuttene i første omgang. Vi taklet ikke deres fantastiske intensitet, fart og press, sier José Mourinho.

Portugiseren har for lengst gitt opp tittelkampen. Nå handler det om å bli nummer fire. Avstanden opp til Chelsea på 4. plass er elleve poeng.

– Hva mener du med å fikse? Jeg kan ikke vinne tittelen. Vi kan fortsatt bli nummer fire, men det blir ikke enkelt, sier Mourinho.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var naturlig nok strålende fornøyd.

– Guttene spilte enestående. Vi visste kvaliteten på Manchester United. Planen var å være vågale og chippe ballen inn bak dem. Hadde vi tegnet opp hvordan vi ønsket å score mål før kampen, så ville det vært akkurat som vi gjorde på det første målet. Det var en fantastisk prestasjon, sier Klopp.

Enveiskjøring
​Liverpool tok kommandoen fra start og kjørte over Manchester United i åpningskvarteret.

Etter åtte minutter klønet Victor Lindelöf det til på egen banehalvdel. Mens svensken ropte på frispark stormet Mohamed Salah mot mål. I stedet for å skyte valgte Salah å spille ballen til Sadio Mané. Ballen endte til slutt opp hos Fabinho, som løsnet skudd fra rundt 18 meter. David De Gea måtte ut i full strekk for å stoppe forsøket til Liverpools midtbanespiller.

Gang på gang mistet Manchester United ballen i farlige posisjoner i denne perioden. Liverpool var nær ved å skape flere store sjanser, men presisjonen var ikke god nok i de avgjørende øyeblikkene.

Det var den definitivt etter 23 minutter. Fabinho fant Manè med en strøken pasning i bakrom. Liverpool-angriperen dempet ballen på brystkassen og satte den sikkert i mål fra kloss hold.

– Se den pasningen fra Fabinho, kommenterte Øyvind Alsaker etter ledermålet.

– Timingen, utførelsen og farten er fra øverste hylle. Mané inn mellom back og stopper, ett touch og bang i kassen, la Brede Hangeland til.

Dejan Lovren fikk en enorm mulighet til å øke til 2-0 bare minutter seinere, men midtstopperen banket ballen over mål fra fem meter.

Etter 33 minutter utlignet Manchester United mot spillets gang. Romelu Lukaku ble spilt fri på venstresiden. Belgieren slo ballen hardt inn foran mål. Liverpool-keeper Alisson så ut til å plukke innlegget greit, men keeperen fomlet på merkelig vis vekk ballen. Jesse Lingard var våkent frempå på returen og sendte bortefansen til himmels.

– En kjempemiss av Liverpools keeper, og Lingard bringer balanse i regnskapet. Hyllet på tirsdag som Liverpools redningsmann - her kløner han det til, var kommentator Øyvind Alsakers konklusjon etter utligningen.

Det var høy temperatur på banen i minuttene før og etter pause. Lukaku fikk gult kort for en tøff takling på Naby Keita, mens Firmino trolig burde fått det samme da han stoppet en Manchester United-overgang like etterpå.

Liverpools brasilianske spiss viste nærteknikk på høyt nivå sju minutter ut i annen omgang. Omringet av fire Manchester United-spillere klarte Firmino å finne en luke å avslutte i. De Gea måtte ut i full strekk for å stoppe spissens tå-avslutning.

Shaqiri-magi
​Spanjolen måtte kapitulerer etter 73 minutter. Mané rev seg løs på venstresiden og slo inn foran mål. Etter litt ping-pong i feltet dukket ballen opp hos innbytter Xherdan Shaqiri. Sveitseren, som kom på banen tre minutter tidligere, avsluttet via Ashley Young, tverrliggeren og i mål.

Samme mål la på til 3-1 ti minutter før slutt. Også denne gangen via et Manchester United-bein.

– Snakk om å skrive seg inn i historiebøkene til sin nye klubb. Det er dette oppgjøret man blir husket for. Det er disse kampene som sitter igjen hos supporterne.