JULESTJERNE: Emil Iversen gir frivillig fra seg ledelsen i verdenscupen.
JULESTJERNE: Emil Iversen gir frivillig fra seg ledelsen i verdenscupen. Foto: Yngve Pedersen.

Juleferie i tre uker – med festforbud

Emil Iversen gir fra seg ledelsen i verdenscupen og tar tre ukers juleferie hjemme i Meråker. – Men med selvpålagt festforbud, sier han.

Etter gode løp i verdenscupen både i Ruka og på Lillehammer så leder Emil Iversen verdenscupen foran Aleksander Bolsjunov fra Russland.

Men, nordmannen går ikke lørdagens 30 kilometer på Beitostølen, kun en stafettetappe på søndag.

– At jeg skulle ha den gule ledertrøyen er ikke noe jeg har planlagt, men jeg er stolt over å ha gått så fort på ski før jul, sier Emil Iversen.

– Vi snakker kanskje med en julestjerne nå?

– Det er bedre å være julestjerne en gang enn aldri å være det. Jeg nyter tilværelsen.

– Men, du gir slipp på den gule trøya i helgen?

– Ja, Men, jeg må være litt kynisk og tenke mot det som er hovedmålet i vinter, nemlig VM i Seefeld og da tror jeg ikke tre mil skøyting er tingen for Iversen nå. Jeg skal na ha en lang juleferie. Planen er å dra hjem til Meråker etter søndagens stafett, jeg skal ikke gå i Davos, det blir istedet tre herlige uker med trening hjemme i Meråker.

– Men, Meråker er også kjent for sin festkultur?

– Jada, vi er gode til mye oppi der. Men, fanklubben min har pålagt meg festforbud til etter VM. Jeg har å holde meg hjemme eller være sjåfør for kompisene!

Men, for å være litt seriøs: hva konkret er forklaringen på din sesongstart?

– Jeg har gått tilbake til treningsoppskriften som jeg hadde suksess med tidligere.Jeg har erfart at det er viktig å passe på seg selv og trene på det som passer meg.

– Og det betyr?

– For å ta et eksempel: de siste årene har intervalløktene blitt lenger og lenger og mer og mer i motbakker. Foran denne sesongen har jeg kjørt kortere intervalløkter i kupert terreng. Kall det gjerne lettere økter, men det passer meg bedre.

– Er du trygg på at du finner toppformen under VM i Seefeld?

– Du er kanskje bekymret, men ikke jeg. Jeg har tenkt å holde bakkekontakten, skal ikke stille opp i for mange tv-intervjuer og vise fram den gule ledertrøya, da forsvinner fort formen.

– Og i VM?

– Jeg er jo en slags potet som kan brukes på alle distanser, men jeg kan jo bruke vinteren til å kvalifisere meg til alle distanser i VM, det tar jeg ikke sjansen på, da blir jeg utbrent. 15 kilometer klassisk er hovedmålet og så skal jeg gå en stafettetappe, sier Emil Iversen. Mannen som leder verdenscupen i langrenn.