GIKK FORT, MEN SKJØT DÅRLIG: Johannes Thingnes Bø klarte ikke å levere godt nok på standplass.
GIKK FORT, MEN SKJØT DÅRLIG: Johannes Thingnes Bø klarte ikke å levere godt nok på standplass. Foto: Darko Bandic

Skuffende sesongstart for Thingnes Bø

Tre tilleggsminutter ødela for Johannes Thingnes Bø (25) i Pokljuka.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tre bomskudd gjorde at Johannes Thingnes Bø ikke maktet å følge opp seieren fra sesongåpningen forrige sesong.

På 20-kilometeren i Pokljuka gikk stryningen inn til sjuendeplass bak seirende Martin Fourcade.

– Det er for dårlig, rett og slett, sier Thingnes Bø til NRK.

– Det er sjukt irriterende. Det er selvforskyldt. Jeg blir revet med og klarer aldri å holde igjen. Det er plagsomt, fordi jeg er god nok til å gjøre det bedre.

For det var bomskuddene på standplass som ødela for Thingnes Bø. 25-åringen gikk nemlig forrykende i sporet og var i en helt egen klasse. Italienske Lukas Hofer var nærmeste nordmannens langrennstid 25,4 sekunder bak. Til sammenligning gikk Fourcade hele ett minutt og 23 sekunder saktere enn Thingens Bø.

Men til sammenligning var franskmannen iskald på standplass og traff 20 av 20 blinker på veien mot sin 75. verdenscupseier selv om han ble presset av tyskeren Johannes Kühn. I mål var Fourcade dyktig sliten og kunne innkassere seieren kun 4,2 bak den tyske sensasjonen Johannes Kühn, som var på pallen for aller første gang.

Dermed gikk første stikk i duellen Fourcade-Thingnes Bø i favør franskmannen, men allerede fredag er det en god mulighet til å slå tilbake når det er sprint i Pokljuka.

– Det var en bra opplevelse ute i løypen. Jeg brølte som en bjørn i nedoverbakken på sisterunden for å ha krefter til å komme over kulene på slutten. Skytingen – tre bom – det er litt for masse. Nå er vi i gang, og det er irriterende å bomme. Det er jo det, sier Thingnes Bø.

Lars Helge Birkeland ble nest beste nordmann i Pokljuka på tiendeplass. Så fulgte Vetle Sjåstad Christianen (11. plass), Tarjei Bø (35. plass), Erlend Bjjøntegaard (38. plass), Sindre Pettersen (44. plass) og Henrik L'Abée-Lund (60. plass).