Pogba-konflikten: – De fungerer ikke sammen

TV 2-ekspert mener noe er «riv ruskende galt» med Paul Pogba i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

​Se Premier League-studio diskutere Paul Pogba og José Mourinho i videovinduet!

Manchester United-manager José Mourinho valgte å vrake midtbanestjernen Paul Pogba til storkampen mot Arsenal onsdag kveld.

Tidligere denne uken ble Mourinho sitert på å ha kalt Pogba for «et virus» og ment at franskmannen forpestet de hardtarbeidende spillerne med gode holdninger.

– De fungerer ikke sammen. «Viruset» er et sterkt ord, og vi vet ikke om det er sagt, men det som er helt åpenbart er at det har pågått lenge og at de ikke fungerer sammen. Pogba er ikke en Mourinho-spiller og Mourinho er ikke den manageren til å få det beste ut av Pogba, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller, som ikke har tro på at Pogba skal få det til på Old Trafford.

– Når han gjør feil, hopper han, klapper og slår ut med armene, men han har ingen andre enn seg selv å klage på, sier Stamsø-Møller.

Mourinho forklarte benkingen av Pogba og Romelu Lukaku av «tekniske og taktiske» årsaker før kampen. Etter å ha spilt 2-2 mot Arsenal var Mourinho fornøyd med innsatsen til Pogba i det kvarteret han fikk på banen.

TV 2s ekspert Petter Myhre tror byttene er gjort uten altfor mye dramatikk.

– Det er litt som Mourinho sier: Hvis Jürgen Klopp gjør det, så er det for å hvile. Hvis Pep Guardola gjør det, så er det for å rullere. Mourinho må også gjøre det for å rullere og tenke langsiktig. Utfordringen til Mourinho er at det er slitasje mellom ham og spillere som gjør at det kommer rykter, sier han.

– Noe riv ruskende galt

Stamsø-Møller mener det kan settes sammen en video på 15-20 minutter med grove feil Pogba har gjort siden rekordovergangen fra Juventus.

– Han ødelegger så mye av det etablerte spillet til Manchester United. Han sinker dem og han mister ballen altfor mye, selv om han glimter til og er avgjørende. Han er ofte veldig dårlig med merkelige involveringer i starten av kamper. Det er merkelig at en så god spiller gjør så mye rart, sier han.

– Feil med ballen gjør alle, men det som gjør supporterne – og enda mer Mourinho – forbanna, er mangelen på innsats. Når han spiller dårlig og ikke gjør en «damn shit» for å rette det opp, så er det noe riv ruskene galt. Han er ikke sånn for Frankrike, han var ikke sånn for Juventus, fortsetter han.

Tidligere denne sesongen ble også Pogba fjernet som visekaptein.

Sympatiserer med Mourinho

TV 2-ekspert Erik Thorstvedt mener Pogba er en vanskelig spiller å ha med å gjøre for Mourinho.

– Jeg har sympati med Mourinho når det gjelder Pogba, for jeg tror den mannen kan være sykt irriterende. Med den statusen han har og de pengene han tjener, må han prestere bedre enn det han faktisk har gjort, sier han.

– Men når det er sagt, så har jeg gitt opp Mourinhos prosjekt i Manchester United. Jeg har alltid likt den mannen og måten han kunne manipulere kamper i sin favør og stå igjen med pokalen. Det står det respekt av, men det virker som han har mistet det, legger den tidligere Tottenham-keeperen til.

Thorstvedt mener han ikke kan se en plan hos Mourinhos lag.

– Forsvaret fungerer dårlig og de slipper inn sykt mye mål, midtbanen er ikke på stell og angrepsspillet har gått helt i stå. Hadde det vært en form for utvikling og hadde gått bra til slutt, så er det «fair enough», men det går bare feil vei. Forventede mål har gått rett ned, det handler om hvor mange sjanser de greier å skape og det du slipper til, sier Thorstvedt.

Av den gamle skolen

Mourinhos ledelse er også avgjørende for Pogbas spill, mener ekspertene.

– Det er hans ansvar å få spillerne til å gjøre så bra de kan. Det er et digert emne, men det handler også om utviklingen av fotballspillere. Den generasjonen Pogba tilhører må få en annen type beskjeder enn det Mourinho har vært vant til, sier Simen Stamsø-Møller.

Thorstvedt mener Mourinho ikke har tilpasset seg dagens fotballspillere.

– Mouriho er av den gamle skolen. Han irriterer vettet av seg av sosiale medier og frisører som dukker opp på treningsfeltet. Det er masse greier, men fotballspillere forandrer seg. Som manager må du også forandre deg sammen. Selv Pogba vil vinne og spille bra. Selv Pogba kan få dårlig selvtillit og tvile på seg selv, sier TV 2s fotballekspert.

Ekspertene trekker også frem mangel på sportslig ledelse på Old Trafford.

– Den sportslige ledelsen. Hvem er det? De må ha noen som står for kontinuitet. Å samarbeide med en sportslig ledelse kan være et problem for Mourinho, men sånn er det. De trenger noen trekke lange linjer og planlegge frem i tid. Det må du ha, men det har de ikke, sier Erik Thorstvedt.