IKKE OPTIMISTISK: Thorir Hergeirsson vurderer Norges semifinalesjanser som svært dårlige.
IKKE OPTIMISTISK: Thorir Hergeirsson vurderer Norges semifinalesjanser som svært dårlige. Foto: Bildbyrån

Hergeirsson om semifinale: – Muligheten er svært liten

Landslagssjef Thorir Hergeirsson ser mørkt på sjansene for semifinale, men spillerne hans nekter å gi opp EM-drømmen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norge går inn i mellomspillet i Nancy med svært skuffende null poeng og ni minusmål.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har ingen problemer med å innrømme at mye skal til om Norge blir å se i EM-semifinalen i Paris.

– Vi skal være realistiske og si at det er teoretisk mulig. Og det er mulig, men oddsen er ikke spesielt god. Vi må tenke på oss selv, prøve å vinne neste kamp og ta kampene etter hverandre. Så får skjebnen avgjøre hva som skjer i de andre kampene, men muligheten er svært liten, sier han til TV 2 etter åttemålsnederlaget for Romania.

– Vi skal gå med hevet hode ut av dette mesterskap, komme så høyt vi bare klarer og gjøre maksimalt ut av kampene vi har igjen, fortsetter han.

Romania og Nederland går inn i mellomspillet med fire poeng hver, mens Ungarn og Tyskland begge står med to poeng. Spania har samme utgangspunktet som Norge når tre kamper hver skal spilles i Nancy.

Spillerne gir ikke opp

At to lag kommer inn med hele fire poeng, gjør utgangspunktet verst tenkelig. Likevel vil ikke de norske spillerne mer optimistiske enn sjefen.

– Som jeg har sagt til de andre her, så er mentaliteten, både hos spillerne og teamet, så sterk at håpet kommer tilbake i morgen, sier Veronica Kristiansen.

– Semifinalen røk ikke. Det blir vanskelig, men vi skal ha troen. Det er mulig, sier Silje Solberg, som fikk to på børsen for innsatsen mot Romania.

– Teoretisk er det ikke over, men vi er avhengige av hjelp og at vi vinner våre kamper. Det regnestykket må vi regne på. Vi skal gjøre så godt vi kan. Vi kan ikke klippe den snoren ennå, sier Silje Waade.

Ungarn neste

De norske håndballjentene møter Ungarn fredag, før Nederland er motstander tirsdag. Mellomspillet avsluttes mot Spania onsdag.​

– Vi har prøvd ikke å tenke på det. Vi skal prøve å vinne neste kamp og så telle opp til slutt, sier Katrine Lunde.

– Det kan hende semifinalen glapp. Vi er avhengig av andre resultater og at alt går vår vei. Vi må vinne alle tre selv. Det blir absolutt tøft, men vi har ikke gitt opp, sier Linn Jørum Sulland.​

I den andre gruppen i mellomspillet går Russland inn med fire poeng, mens Serbia, Frankrike, Sverige og Danmark alle står med to poeng. Montenegro ligger sist uten poeng.