Innbytterne kom fra benken og reddet redusert Liverpool

Liverpool havnet bakpå, men snudde og vant borte mot Burnley.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se sammendrag i vinduet øverst!

Burnley-Liverpool 1-3

Liverpool valgte å gjøre store endringer til onsdagens kamp mot Burnley, men klarte etter en sterk snuoperasjon å vinne oppgjøret.

Kampen på Turf Moor endte nemlig med 3-1-seier for Jürgen Klopps mannskap, etter at de hadde havnet under 0-1 tidlig i 2. omgang.

Hele sju mann var byttet ut i startelleveren fra laget som slo Everton 1-0 på søndag, og da Jack Cork sendte vertene i føringen etter pause så det ut til at Liverpool skulle få svi.

Tre scoringer fra henholdsvis James Milner, innbytter Roberto Firmino og Xherdan Shaqiri - det siste etter målgivende fra en annen innbytter i Mohamed Salah - snudde imidlertid kampen.

– Han bruker hele stallen. Vi har sett en del managere i Premier League gjøre det, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller etter kampslutt.

I løpet av de neste to månedene skal Liverpool spille ti ligakamper som kan definere sesongen, i tillegg til en avgjørende Champions League-dyst mot Napoli neste uke og potensielt flere FA-cupkamper.

– Du får igjen for det senere. De skal inn i en tøff periode nå. De må i praksis vinne alle kampene, om de skal være med oppi der, sier ekspertkollega Erik Thorstvedt.

Mané ute - Salah og Firmino benket
​Den for anledningen nyskapte angrepstrioen med Xherdan Shaqiri, Daniel Sturrige og Divock Origi var blant det som fikk folk til å heve øyenbrynene før kamp. Både Mohamed Salah og Roberto Firmino satt på benken, mens Sadio Mané var ute med en kuttskade.

I første halvdel av 1. omgang var det imidlertid lite annet å heve øyenbrynene for, bortsett fra skaden på Joe Gomez som gjorde at Klopp måtte gjøre nye rokkeringer på laget. Forsvarsprofilen, som for anledningen spilte høyreback, ble erstattet av Trent Alexander-Arnold.

80 prosent ballinnehav før pause for Liverpool
Like før halvtimen var spilt av første omgang forsøkte Virgil van Dijk seg med en heading på corner, men forsøket ble for løst og skapte ingen problemer for Joe Hart i Burnley-buret. Den eneste nettkjenningen i omgangen stod vertene for, men Ashley Barnes' vakre «scoring» etter Robbie Bradys frispark fra venstre ble korrekt annullert for offside.

Et ballinnehav på nesten 80 prosent i Liverpools favør gjorde ikke utslag i verken sjanse- eller målprotokollen, og dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-0.

Seks minutter etter hvilen kom Liverpools første store farlighet. Naby Keïta skjøt fra distanse, men en heroisk redning fra Hart fikk slått det knallharde skuddet med venstrefoten ut til hjørnespark. På den påfølgende corneren var også Hart påpasselig og snappet ballen foran en luskende Divock Origi.

Burnley tok ledelsen - Alisson hadde ballen
Like etter satte Burnley inn ledermålet. Et hjørnespark fra Johann Berg Gudmundsson fant veien til hodet til James Tarkowski, som headet mot mål. Chris Wood fikk aldri noen touch på ballen, noe som kanskje satte Alisson Becker litt ut av spill, men brasilianeren klarte allikevel å avverge headingen med en refleks.

Deretter kastet burvokteren seg over ballen, og så ut til å få tak på den, men Ashley Barnes sparket ballen ut av grepet hans. Jack Cork utnyttet seg av den løse ballen og satte 1-0 i nettet fra kloss hold.

– Det er ikke frispark. Han glipper ballen, sier TV 2s Premier League-ekspert Simen Stamsø Møller etter å ha fått sett episoden i reprise.

MIlner utlignet - så gjorde Klopp grep fra benken
Etter en drøy time kom så utligningen. James Milner ble foret av Divock Origi like utenfor 16-meteren og løsnet skudd. Midtbanespilleren traff perfekt, og ballen suste inn i hjørnet bak Joe Hart.

Liverpool var tilbake i kampen resultatmessig, og like etter valgte Jürgen Klopp også å hive innpå angrepskavaleriet. Mohamed Salah og Roberto Firmino entret banen i stedet for Divock Origi og Alberto Moreno, og byttet skulle gi umiddelbar avkastning.

Kun tre minutter senere hadde nemlig gjestene snudd kampen. Trent Alexander-Arnold, som altså kom inn i 1. omgang, fant Virgil van Dijk i feltet med et flott frispark. Stopperen skled ballen tilbake i feltet, og inne foran det tomme målet fikk Roberto Firmino en enkel jobb med å sette 2-1 i nettmaskene - kun tre minutter etter han hadde entret banen.

Snaut ti minutter før slutt var det nære ved at også Salah tegnet seg på. Han var en av fire-fem Liverpool-spillere som løsnet skudd i en kanonade mot Hart og hans forsvarskolleger, men heroisk opptreden av både keeperen og Phil Bardsley sørget for at kun det ene målet skilte lagene da ni minutter gjenstod.

Alisson reddet - så sikret Shaqiri seieren
I motsatt boks måtte også Alisson i aksjon for å holde sitt lag foran, da han på overtid leverte en redning for toppen av Premier League verdig. Brasilianerens variant ble direkte kampavgjørende, da han like etter også spilte en rolle i forarbeidet til scoringen som avgjorde kampen en gang for alle.

Han kastet ut til Daniel Sturridge, som deretter fant Mohamed Salah. Egypteren foret så Shaqiri, som på iskaldt vis satte 3-1 i nettet med sin elegante venstrefot. Det ble også oppgjørets siste scoring, og dermed svarte Liverpool på Manchester Citys seier mot Watford tirsdag.

– Jeg var ikke sint i pausen, men jeg sa bare «nå er vi varme». Vi ble vant til ting, og guttene gjorde det bedre i 2. omgang. Vi slapp inn et mål etter dødball, det kan skje. Og så var reaksjonen briljant. James har en overraskende avslutning på et perfekt tidspunkt, så viser vi vår styrke på dødball med en fantastisk scoring og en flott kontring som avgjør, sier Jürgen Klopp etter kampslutt.

Avstanden mellom de to topplagene Liverpool og City er fremdeles på to poeng, mens det for Burnleys del fremdeles er blytungt i bunnen av Premier League. Kun målforskjellen holder dem unna jumboplassen på deres 19. plass.