Thingnes Bø har bygget en «beast mode box» for å bli verdens beste

Åtte kvadratmeter kan bli gull verdt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Johannes Thingnes Bø har vært Norges i særklasse beste skiskytter de siste årene.

Stryningen var den raskeste mannen i feltet gjennom fjorårssesongen, og noterte seg for imponerende ni individuelle seirer.

Selv om han kanskje slurvet litt med sommertreningen i år, så skal ingen ta ham på seriøsiteten når det gjelder nyanskaffelsen han har fått bygget på Sjusjøen.

Bjørndalen-inspirert
Thingnes Bø har bygget en liten treningshule på åtte kvadratmeter, bare noen få meter unna hytten han eier på Sjusjøen.

Der inne har han fått plass til alt han trenger av fasiliteter: En tredemølle, et styrkestativ med muligheter for benkpress, knebøy, pullups, strikk, slynge, dips, et nedtrekksapparat for skibevegelsen, samt medisinball, ribbevegg og ergometersykkel.

– Det er litt sånn Ole Einar-inspirert, gliser han.

Og sikter til den pensjonerte skiskytterkongen, som startet med en bobil for å kunne bo så nært de beste treningsstedene som mulig, før han gikk til anskaffelse av en trailer på 20 tonn med det meste av treningsfasiliteter.

Såpass ekstrem er ikke Thingnes Bø, men han tror definitivt den lille treningshytten kan gi ham en fordel.

– Jeg tror helt klart at det har gjort meg bedre, og at det vil være til hjelp senere i vinter, når jeg skal ligge her mellom verdenscuprundene og før VM. Jeg får et ekstra forsprang på resten, tror jeg.

Blir tatt mer på alvor
Thingnes Bø har også gitt lokalet på åtte kvadrat et navn: «Beast mode box». Til tross for det noe ekstravagante navnet tror 25-åringen at treningsrommet vil gjøre noe med ryktet hans internt.

– Jeg blir tatt mer seriøst, av Egil Kristiansen og de andre på laget. Jeg forandrer meg for hvert år. Dette er på en måte et stort steg, jeg viser resten at jeg har ambisjoner og investerer i dette som skal gjøre meg bedre, sier han.

Han anslår at stedet vil være mest i bruk i november måned. Men han planlegger også å være på Sjusjøen i romjula og over på nyåret, mellom enkelte verdenscuprunder og i forkant av VM.

– Det er ofte glatt og dårlige forhold hvis man skal springe ute. Da er det fint å kunne løpe innendørs. Og hvis skiforholdene er dårlige og løypene stengt, så blir det rommet her spesielt viktig.

I tillegg får han kombinert restitusjonstrening på sykkel med egne løp i reprise.

– Etter det første løpet jeg gikk på Sjusjøen, satte jeg meg på spinningsykkelen og så reprisen. Jeg kunne allerede da se hva jeg hadde gjort bra og dårlig til dagen etter. Optimalisering av beste sort, sier Thingnes Bø.

Men i ærlighetens navn er det ikke bare skiskyting som ruller over TV-skjermen inne i «Beast mode box».

Viser sin myke side
Stryningen viser hvordan han liker å trekke for gardinene, skru av lyset i rommet og sette på «Jakten på kjærligheten». Og da er det ikke mye som minner om «beast mode» ...

– Det er min «guilty pleasure». Hjemme i Stryn så vi på TV sammen én gang i uka, og det var «Jakten på kjærligheten».

– Hva er det du liker med det programmet?

– Det er bønder som kanskje ikke har vært så mye med andre folk. Når de i tillegg får et kamera i trynet, blir jeg veldig imponert. Det er litt pinlig å se av og til, men jeg synes det er artig. Jeg er jo fra gård selv, så det er et jovialt program, sier Thingnes Bø.

Foran tredemølla har han ingen TV-skjerm, men av motivasjonsårsaker utelukker han ikke at det kan komme opp et bilde eller to i nær framtid.

– Jeg burde hatt en persiennelignende greie der. Når jeg er på sistedraget i intervalltreningen, kan jeg ha bildet av Martin Fourcade, mens når jeg er på rolig langtur kan jeg svitsje over til bildet av Hedda (kona, journ.anm.). Det perfekte fra to verdener, gliser han.

Svakest på laget
Selv om Johannes Thingnes er et rått fysisk talent, med O2-målinger rundt 85 og en kraft i skigåingen de fleste kan misunne ham, scorer han dårlig på styrketestene på landslaget.

Det håper han å gjøre noe med nå.

– Jeg har bra utholdenhet og bra motor. Pusten er i orden. Og det er ingen ulempe å være høy, jeg er 1.89, men ellers er jeg den svakeste på laget. De andre klager på at jeg trener litt dårlig styrke, med øvelser som bicepscurl, benkpress og sånne ting. Det har ikke noe for seg skimessig. De rister godt på hodet, de som jobber i Olympiatoppen også. Men de lar meg bare drive på, sier han.