REISER HJEM: Thea Mørk måtte kaste inn håndkledet mot Tsjekkia.
REISER HJEM: Thea Mørk måtte kaste inn håndkledet mot Tsjekkia. Foto: Ruud, Vidar

EM er over for skadet Thea Mørk

Kantspilleren har spilt sin siste kamp i EM.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Thea Mørk har bestemt seg for å reise hjem fra EM.

Hun har slitt med en lårskade siden Møbelringen-kampen mot Frankrike.

– Thea er ferdig med mesterskapet og reiser hjem i ettermiddag. Camilla Herrem skrives inn i troppen, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Det er kjedelig og trist. Hun har jobbet ekstremt hardt og godt for å komme med. Hun har hatt en flott høst i København og vært god i serie og Champions League.

Mørk prøvde seg i mandagens kamp mot Tsjekkia. Det gikk ikke. TV-bildene viste tårene trille hos Mørk, mens hun fikk trøst av støtteapparatet.

– Det er trist å ha en så dårlig kropp, sa Mørk til TV 2 etter kampen.

Mørk følte seg frisk før kampen.

– Det kom ganske fort. Jeg har testet positivt og har ikke hatt vond på trening. Det er håpløst, fortsatte hun.

Hergeirsson føler seg trygg på at Herrem vil levere varene. ​

– Hun var veldig godt på vei da vi tok ut troppen. Hun har hatt en måned med god trening siden det. Camilla er i bra form, men hvor hun er i forhold til dette nivået får vi først svar på i morgen, sier han.

Herrem gråt på tribunen da det gikk opp for henne at Mørk ikke kunne fortsette. 32-åringen brukte tid på å prate med Mørk i pausen og i annen omgang.

– Det er tøft for henne. Det er annerledes å komme inn når noen blir skadet. Jeg får en litt vond følelse på hennes vegne. Man vet hvor mye det har betydd for henne å komme med til et mesterskap. Nå har hun endelig fått være med, og så kommer denne skaden. Jeg fikk skikkelig vondt inne meg i går. Jeg satt inne i garderoben med henne i pausen og i annen omgang. Jeg fikk snakket en del med henne da, sier Herrem.