Reagerer kraftig på DJ-ens oppførsel: – Totalt respektløst

Ada Hegerberg ble spurt om å «twerke» av DJ-en like etter at hun hadde mottatt Gullballen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se video av hendelsen i vinduet øverst!

– Det er totalt uprofesjonelt, og totalt respektløst å oppføre seg på den måten, raser fotballekspert Mina Finstad Berg i TV 2s studio.

Den franske DJ-en Martin Solveig stod på scenen med Hegerberg.

Han spurte Sunndal-jenten om å «twerke» – altså en rumpedans.

Hegerberg: – Jeg snakket med ham

Hegerberg svarte øyeblikkelig nei. Videokameraene fanget opp blant andre en Kylian Mbappé som tilsynelatende ikke skjønte mye av spørsmålet.

– Han ville aldri spurt ... altså Mbappé ble spurt om å danse, men han ble ikke bedt om å «twerke», konstaterer Finstad Berg.

– Det er skivebom. Men Ada håndterer det veldig godt. Hun lager ikke noen stor greie ut av det, men hun viser tydelig med kroppsspråket at det er idioti, og at hun ikke gidder å forholde seg til det, følger hun opp.

Selv forteller Hegerberg at DJ-en beklaget etter spørsmålet.

– Jeg snakket med ham etterpå. Han var veldig lei seg, for han tror at folk har tatt det veldig feil. Men jeg endte opp med en vals og vant Ballon d'Or, så jeg har ikke tenkt noe særlig mer på det, sier Sunndal-jenten til TV 2.

La ut beklagelse

Martin Solveig har beklaget episoden på sosiale medier.

– Jeg er litt overrasket over hva jeg leser på nettet. Jeg ønsket ikke å fornærme noen. Dette kommer som et resultat av mitt nivå på det engelske språket og kulturen, som ikke er bra nok. Jeg ønsket ikke å fornærme noen. Jeg visste ikke at det kunne bli sett på som en fornærmelse når du ser hele seansen under ett, der jeg og Ada danser til Frank Sinatra. Jeg vil beklage overfor dem jeg har fornærmet, sier DJ-en i en video delt på Twitter.

Martin Solveig la også til et bilde sammen med Hegerberg, der han hevder at Lyon-stjernen forsto at det hele var en spøk.

– Jævla idiot

Også TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen rister på hodet.

– Det er så dumt, så enkelt og så simpelt. Han har én jobb i kveld, og det er å spille noen plater. La ikke det ta vekk glansen fra denne jentas store trofé i kveld, sier Mathisen.

– Hun har vært oppe og holdt en tale om hvor viktig dette er for kvinner, og kvinnefotball generelt. Så går hun ned til en fyr som visstnok er flink til å spille musikk, som driter seg fullstendig ut. Det er én person, og han jobber aldri i dette selskapet igjen, slår Mathisen fast.

At det var første gang prestisjeprisen deles ut til en kvinne, gjør ikke saken noe bedre. Den tidligere svenske landslagsspilleren Johanna Almgren er blant dem som reagerer.

– Da ødelegger denne jævla idioten dette øyeblikket. Fy faen, raser Almgren på Twitter.

Av kjente idrettsstjerner er Murray blant dem som har fått lengst i sin fordømmelse av behandlingen Hegerberg fikk under Ballon d'Or-seremonien.

«Nok et eksempel på den latterlige sexismen som fortsatt eksisterer i idretten», skriver skotten på Instagram.

Ingen overreaksjon

Teksten er lagt oppå et utklipp av en Sky Sports-artikkel om «twerke»-episoden. Deretter fortsetter Murray tiraden:

«Hvorfor må kvinner fortsatt bli utsatt for sånt skit? Hvilke spørsmål stilte de Mbappé og Modric? Jeg vil anta at det hadde noe med fotball å gjøre», skriver tennisstjernen og avslutter på følgende måte:

«Og til alle som tenker at folk overreagerer og at det var en spøk... Det var det ikke. Jeg har vært involvert i idretten hele mitt liv, og mengden med sexisme er uvirkelig».​