Klæbo rasende på Halfvarsson etter stavkluss i siste bakke

Calle Halfvarsson ødela staven til Johannes Høsflot Klæbo på fredagens sprint. Det gjorde trønderen rasende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se hendelsen i videovinduet øverst. Bilder med tillatelse fra NRK.

Johannes Høsflot Klæbo ga bort seieren på oppløpet i sprinten i Ruka, men på norsk snø på Lillehammer skulle han tilbake på vinnersporet.

Og det så lenge veldig bra ut. 22-åringen vant prologen og tok seg også videre fra kvartfinalen i motsetning til erkerival Aleksandr Bulsjonov.

Dermed lå det hele til rette for suksess for fjorårets suverene verdencupvinner.

Men i semifinalen sa det stopp for Klæbo også. I den siste bakken ble sprintesset tråkket på staven av Calle Halfvarsson. Staven brakk og dermed var 22-åringen sjanseløs til å avansere.

– Det var synd med Johannes. Halfvarsson sparket staven hans, men det er vel en del av spillet. Jeg så ikke noe som var veldig feil, sa TV 2s ekspertkommentator Åge Skinstad.​

Klæbo fly forbannet i målområdet

En oppgitt Klæbo ble stående igjen i bakken, og gled over målstreken langt bak de andre. Han var svært irritert på sin norske konkurrent.

– Det er Calle som er dårlig til å gå i felt. Det er ikke noe annet å si. Han tråkker på staven. Da knekker den. Det er sånt som skjer, men det er jævlig unødvendig, sier en irritert Klæbo til NRK i målområdet etterpå.

Han var like oppgitt i intervju med TV 2.

– Det er kjipt at det er stang ut igjen. To helger på rad. Det er kjipt at det skal ryke på en sånn måte. Jeg føler ikke jeg kunne gjort noe annerledes.

– Har du snakket med ham?

– Det er best jeg holder meg for meg selv. Jeg tror ikke jeg trenger å snakke med ham med det første.

Halfvarsson kaller Klæbo barnslig

Svensken var lei seg etter situasjonen, men ikke imponert over måten Klæbo tok det hele på. Halfvarsson kalte det barnslig.

– Jeg er lei meg, og jeg forstår han er forbanna. Det er uheldig. Han ligger foran meg og jeg føler at han roer ned tempoet i bakken, det forstår jeg ikke så mye av. Jeg tråkker av ham staven. Det er blandede følelser, men det er klart at jeg føler det er min feil. Jeg har bedt ham om unnskyldning. Han var skikkelig forbanna. Han var så sur og forbanna at det var ikke vits å si så mye, sier Halfvarsson til TV 2.

– Han var fly forbanna, og det kan jeg jo forstå også, men jeg hadde kanskje ikke håndtert situasjonen slik han gjorde det, men så er jo han litt yngre.

– Synes du det er barnslig?

– Ja, på et vis. Jeg forstår også at han er veldig forbanna, men jeg hadde ikke håndtert det slik. Men han er en vinnerskalle.

– Hva gjorde han som var barnslig?

– At han ikke kan lytte. Jeg forsøker å unnskylde og det er klart jeg ikke gjør det med vilje, og det tror jeg også han forstår. Hvis han ikke kan forstå det, så forstår man ikke mye.