MÅ SONE i 50 dager: Nicklas Bendtner har satt Rosenborg i nok en skvis.
MÅ SONE i 50 dager: Nicklas Bendtner har satt Rosenborg i nok en skvis. Foto: Wold, Ole Martin

RBK vil ha hurtig soning, men Bendtner ønsker juleferie

– Vi forventer at han soner så fort som mulig, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicklas Bendtner (30) fortsetter å sette Rosenborg på prøve.

Den danske spissen er idømt en fengselsstraff på 50 dager etter vold mot en taxi-sjåfør i København. Bendtner kommer trolig til å søke om å få gjennomført soningen med fotlenke hjemme i leiligheten i København, og Rosenborg ønsker at soningen kommer i gang så raskt som mulig slik at 30-åringen er klar til sesongstart i 2019.

Ønsker seg ferie

Men nå er det skjær i sjøen. Etter det TV 2 vet har nemlig Bendtner planlagt en lang juleferie sammen med kjæresten Philine Roepstorff og hennes familie. Det vil bety at Bendtner ikke kan starte soningen før etter hjemkomst.

Det vil etter det TV 2 forstår føre til at Bendtner i verste fall ikke er tilbake i Trondheim for sesongoppkjøring med Rosenborg før i mars (sesongen starter 31. mars), noe som er langt fra ønskelig fra Rosenborg side.

– Vi forventer at han soner så fort som mulig. Det er helt klart vår holdning til det, sier RBKs daglige leder Tove Moe Dyrhaug til TV 2.

– Hvor fort ønsker dere, helst før den siste Europa League-kampen?

– Det er ikke vi som bestemmer det, men vi ønsker at han tar straffen så fort som mulig.

– Stemmer det at Bendtner ønsker en lengre juleferie før han starter soningen?

– Det har ikke jeg hørt noe om.

– Men hvis han skulle ønske det, hva tenker du om det?

– Som sagt ønsker vi at han soner så fort som mulig.

– Dere har støttet ham i en tøff tid og gitt ham en sjanse til. Føler du at han skylder dere å starte soningen så kjapt som mulig?

– Ja, og det er han enig i. Det er en avtale vi har.​

TV 2 har ikke lyktes å komme i kontakt med hverken Bendtner eller hans advokat Anders K. Németh for en kommentar.

– Må lytte til RBK - ikke svigerfamilien

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Bendtner må lytte til RBKs ønsker og komme i gang med soningen så raskt det lar seg gjøre.

– Han trenger å bli ferdig med soningen og få en så lang oppkjøring som mulig med lagkameratene i Trondheim. Det han har levert i 2018 har vært en kjempeskuffelse. Han har levert i 2018 har vært en kjempeskuffelse. De kan ikke godta at det samme gjentar seg neste år, sier Mathisen.

– Rosenborg bør selvfølgelig sette foten ned – gitt at det er mulig. Som arbeidsgiver bør de si at han har tråkket over streken. At han må sone når de passer RBK best – ikke svigerfamilien.

Sesongen 2018 endte med Eliteserie-gull og kan også ende med cupgull i helgen, men Bendtner har levert langt under forvetningene man har hatt til den danske stjernen. Kun fem scoringer er fasit i Eliteserien på 23-kamper.

Med en ny trener på vei inn, mener Mathisen at det er helt avgjørende for Bendtner å få en god oppkjøring til Eliteserie-starten 31. mars sammen med lagkameratene i Trondheim - ikke med fotlenke i København.

– RBK har en trener som ikke har vært tøff nok til å sette krav til Bendtner. Han har fått gjøre som han vil. Han har vært vanskelig å håndtere har jeg hørt av folk som er der og har vært der. RBK må finne ut hvordan de skal håndtere en så stor stjerne, sier Mathisen.

Dømt for vold

Bendtner ble idømt 50 dagers fengsel etter en voldsepisode under en taxitur i København. Overvåkingskameraer skal ha fanget opp at Bendtner både sparket og slo en taxisjåfør.

Ifølge 30-åringen handlet han i selvforsvar etter at taxisjåføren hadde vært truende mot Bendtner og hans kjæreste Philine Roepstorff.

Taxisjåføren var selv siktet for vold i saken, men ble frifunnet.

Retten dømte fotballspilleren til 50 dagers ubetinget fengsel, som Bendtner valgte å anke. Denne anken ble droppet av Bendtner forrige uke.​